1. ingiltere’nin keele üniversitesi’nde yapılan araştırmada, gönüllülerin küfür ettiklerinde acıya daha çok dayandıkları görülmüş.


    ebelerin kadınların doğum sırasında küfür ettiklerini ve bu durumun kendisini düşündürdüğünü belirten dr. stephens, eşinin de kızlarını dünyaya getirirken küfür ettiğini ve sonrasında bundan utanç duyduğundan yola çıkarak bir araştırma yapmaya karar vermiş.

    araştırmacılar, deneklerden kendi seçtikleri küfürleri ederken ellerini buzlu suyun içinde mümkün olduğunca uzun süre tutmalarını istemişler. bilim adamları, deneklerden daha sonra aynı işi küfür etmeden bir masayı tarif ederek yapmalarını talep etmişler. araştırmada, gönüllülerin küfür ederken ellerini buzlu suyun içinde ortalama 40 saniye daha uzun süre tutabildikleri görülürken, daha az acı çektikleri belirlenmiş.

    araştırmaya başkanlık eden dr. richard stephens, bulguların küfür etmenin tüm dünya dillerinde niye aynı olduğunu açıklayabileceğini belirterek, "küfür etmek dilin duygusal bir biçimi ve insan dil olgusunda evrensel bir yeri var" demiş.

    bilimsel bir araştırmaya da dayandırdığıma göre artık küfrettiğimde ayıplar bakışlar atmayınız lütfen.

mesaj gönder