• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
sevmek zamanı - metin erksan
halil (müşfik kenter), adada ustası mustafa'yla (fadıl garan) birlikte boyacılık yapmaktadır. bir gün boyamaya girdiği boş köşklerden birinin üst katında, duvarda asılı bir kadın resmi görür ve resme aşık olur. bir yıl boyunca her gün köşke girer ve resmi seyreder. ancak, bir gün, köşkün sahibinin kızı olan resimdeki meral (sema özcan), iki arkadaşıyla köşke gelir ve halil'i resmini seyrederken görür.
meral, halil'in kendisine aşık olduğuna inanarak bu aşka karşılık verir. oysa halil, meral'e değil, onun resmine aşıktır.
  1. çok çok büyük spoiler vereceğim eğer filmi izlemediyseniz, izleyin çok iyi film

    !---- spoiler ----!

    filmin sonundaki kayıklı sahnede iki aşık kavuşur birbirlerine sarılırlar. kamera uzaktan gölü ve kayığı çekerken müziğin sesi gittikçe azalır ve sahne donar gibi olur. işte tam burda, yeşilçamın vazgeçilmez -son- yazısını beklemeden 'ne güzel filmmiş ne de mutlu sonla bitti' deyip kapattım ben pencereyi.
    kaliteli bir film izlemenin verdiği mutlulukla günlerim geçip gidiyordu.
    ta ki filmi ikinci defa izleyene kadar.
    filmin sonuna geldim.yine kayık sahnesi, yine aşıklar kavuştu, yine harika bir manzara derken, siyah bir araba gergin bir müzikle kadraja girdi ve filmin aslında bitmemiş olduğunu deyim yerindeyse soğuk bir duş etkisiyle fark ettim. şaşkın şaşkın ekrana bakarken kötü adam iki aşığı da öldürmesin mi... son yazısını gördüğümde koltuğa çivilenmiş gibi yerimden kalkamadım.
    keşke yine aynı yerde kapatsaydım da bunları görmeseydim diye düşündüm ama bir yandan da sahte bir mutluluk olacaktı bu benim için.
    acı gerçeği öğrenmek içimde tuhaf bir burukluk hissi yaratsa da sonuçta film böyle bitiyordu...
    sonra tekrar tekrar izlerken bu filmi hep o mutlu sahnede kapattım ama o ayrı bi konu.

    !---- spoiler ----!

    bu da böyle bir anımdır.

mesaj gönder