• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.38)
waking life - richard linklater
bir rüyada savrulurken karşılaştığı karakter ile deneyimlerinde, evrenin ve yaşamın anlamını arayan bir adamın öyküsü.
  1. felsefeye giriş kitabı tadında bir film. biraz yüzeysel ve varoluşçuluk teması üzerinden başka temalara değinse de izlenmesi gereken bir film.

    yuzeysellik demisken, amarikanlar da boyle her iste yuzeyseller. neredeyse laf salatasina donuyor onlarin ele aldıkları herhangi bir konu. filmin amerikan filmi olup olmadığını bilmiyorum bu arada. sadece çağrıştırdığı ve söyledim.

    son olarak bu yuzeysellik konusu birazda uzun zamandır halk tarafından bilinen bir şeyin üniversite hoca tarafından dile getirilmesi esnasında oluyor. yani ortada bir kokuşmuşluk ve ustüne bu hocalarda dünyadan bi haber herhalde hissi oluyor. hatta bazen de kimi eğitmenlerde olan ve ne kadar okusalarda baki kalacak olan sığlıkları ortaya çıkıyor. sanki ondan önce kimsenin farkında olmadığı bir şeyi açıklıyormus gibi konuşan ama sosyal medyanın herkes tarafından bilinen bir yönünden bahseden ve onu da tam olarak beceremiyorlar.

    izlerken gözler yoruluyor. şimdiden uyarayım.

    yüzeysel. sanki önemli bir şey anlatacakmis gibi başlıyor olaya ama anlattıkları bittiğinde doyurucu bir şey bulamıyorsunuz. niye böyle oluyor acaba? bilen varsa aydınlatsın lütfen. :)

mesaj gönder