1. ülkeye giriş yaparken pasaport kontrolünde size karşı şüpheli bakışları varsa bunu sorunsuz atlatmak için dikkat etmeniz gereken şeyler var.

    1-size dil seviyenizi soracaklardır öncelikle, az seviyede bir ingilizceniz varsa bunu çok açık bir şekilde belirtin. cümleyi bitirmeden turistik amaçla geldiğinizi vurgulayın. interrail amaçlı gidiyorsanız biletinizi gösterebilirsiniz.
    2-dönüş uçak biletinizi ibraz edin. evraklarınız arasında kalmayacaksanız dahi booking kağıtlarınız ve seyahat sağlık sigorta sözleşmenizi yanınızda bulundurun.
    3-size paranız var mı diye sorarsa yanınızdaki nakit parayı, kredi kartlarınızı ve banka kartlarınızı gösterin. içinde ne kadar var kontrol edemezler.
    4-sakin kalın. görevli memurla konuşurken çekinmeyin. konuşurken yüzüne bakın. bir sorun olup olmadığını sorabilirsiniz. bu sizin hakkınız.
    5-hiçbir gerekçe göstermeden sizi deport etme hakları vardır. size kötü muamelede bulunmadıkları sürece bu konuda kimseyi zorlayamıyorsunuz.
    6-gittiğiniz ülkede tanıdıklarınız olup olmadığını sorarlarsa tavsiyem varsa bile yok demenizdir. turistik bir gezi için geldiğinize inanırlarsa çok büyük bir ihtimalle o mührü pasaportunuza vuracaktır.

    yukarıda pireli çok ayrıntıyla bahsetmiş, ben özetlemiş oldum. daha önceki seyahatlerimde bir sıkıntı yaşamadım. konu hakkında biraz bilgi sahibi olmak ve bu konuda yapılması gerekenleri boşlamamak gerek.

mesaj gönder