1. biraz da yiyelim. gastronomi yüz bir.

    bu gün yumurtalı kavurma yedim ımh etkisi yaratmadı bende malesef. dünkü nohut pilav üzeri tavuk da ımh yapamadı. yarın ne yesem?. affedersin "yarak ye imagine" diyecek olanlar yazmasın onun sırası var. bu arada dünkü irmik helvası da bok gibiydi. insan biraz fazla kavurur, sapsarı getirdiler koydular önümüze.

    nevermind, all i need is just a little lahmacun. fındık lahmacun. yanında ayran, şey ayranı böyle köyde teyzelerin yaptığından. sonra antep katmeri ımh tabi ki zekeriya usta şeysinden yemeli. katmer dedim de şey geldi aklıma, künefe de geldi de neyse. sarımsaklı yoğurt soslu yumurtalı ıspanak.

    mersinde atom vardı. biri benim için içsin ondan. atom yoğurtlu tantuni atom üçlüsü, metin ali feyyazdan bile iyi bi üçlüdür benim için.

    bu arada pastırmanın kilosu 100 tela olmuş. şu kayseri'de okuyan bebelerden pastırma istemeyi bi bırakın ya da parasını verin yahu ayıptır.

    künefe demiş miydim?

    çiğ köfte olmalı şimdi. a bele bele sıkılmış, marul arasında, urfa usulü haa öyle komagene falan değil. neyse limon sıkıyorsun üzerine. ısırıyorsun, o reklamlardaki magnum sesi yok mu? bu arada ben hala magnum almıyorum.

    magnum dedik de geçenlerde çikolatalı gofretin bitter çikolatalısı çıkmış.

    bitter dedim de nerde o eski yayla çorbaları? yok ondan değil sen pirinçli olanı diyosun. o değil. içinde nohut olacak, çok az fasulye az bi pirinç, bol miktarda buğday (yarma derler bizim orada), üzerine de nane yakıyorsun ımh. pul biberi unutmayn.

    pul biber demişken, waffle abi. üzerine nutellayı sürüyosun. sonra bi tık beyaz çikolata sosu gezdiriyorsun. sonra meyve tabi. muz, kivi, çilek. meyvelerin üzerine bi tık tahin, biraz bal gerisini sütlü çikolata sosuna bırakın o halleder.

    gelelim tatlılara. tahinli kadayıf tatlısı. kadayıfın güzelse bir de. ımh diyorum gerisini hayal edin artık.

    aklıma geldikçe editlerim. ya da ben bi çiğköfte yeyim de öyle editleyim.

    muzlu süt!!11!1!

mesaj gönder