• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.25)
berserk - kentaro miura
berserk (japanese: ベルセルク beruseruku) kentaro miura tarafından yazılan ve çizilen 'karanlık' fantazi türünde mangadır. ortaçağ avrupasında esinlenerek çizilen berserk ana konusu paralı asker guts ' ın hayatı, şahin takımı ve takımın lideri olan griffith konu alarak bunların etrafında döner. mangada arkadaşlık bağları, insanlık, insan doğası gereği iyi mi, kötü mü olduğunu bize hikayeye yayarak anlatan, iki tarafında en iyi ve kötü taraflarına göstererek anlatıyor. manga ve animesi yüksek derecede şiddet içerir. (en.wikipedia.org/wiki/berserk_manga , alınıp, çevirilmiştir.)

miura 88 yılında taslağını/prototepini çizmiştir. ilk cildi 26 kasım 1990 da jets comics içindeki hakusensha tarafından yayınlanmıştır. animesi de 1997 yılında yayınlanmaya başlanmıştır.
  1. manga tarihinin belkide en ama en iyi mangası olarak kabul edilebilecek derecede güzel, efsane aklınıza ne gelirse diyebileceğiniz manga.
    iki farklı animesi de cabası.

    mangasında bir ara guts'ın içinde bulunduğu uykusuzluk, karalık ve yorgunluğa o kadar kaptırıyorsunuz ki artık sizi rahatsız etmeye başlıyor. kentaro mirua gerçekten de uzun yıllar boyunca hatırlanacak eser yaratmış.

    fakat bu allahın belası manganın büyük bir sorunu var, son 2 yıldır ana karakterimizi göremiyoruz. nasıl yani derseniz yılda en fazla 3 sayısının çıktığına şahit oldum ben. 2014 yılında gelen bölümlerin arasında 11 ay var varın siz düşünün. neden böyle derseniz kentaro mirua her şeyi tek başına yapıyor. dijital yok, yardımcı yok, hazır kalıp yok ama yaşlandık mangayla beraber.

    olurda mirua ölmeden bitirirse ailecek bu hayatta ki amaçlarımızdan birine ulaşacağız. benim tahminim yine çocuklarımın bitişini görmesi yönünde.

    okuyun, okutturun.

    edit: b bakim 338. sayı ne alemde diye bakmaz olaydım. 2015 yılında miura ve studio gaga berserk üzerine çalışmayı düşünmüyolarmış.
    ya lan ben varya... neyse bir şey demiyorum. sevgiler miura, hakusensha'yı da bi tarafına sok!

mesaj gönder