1. yurt dışında eğitim çok dallı bir konu başlığıdır.

    liseden sonra yüksek öğrenim için gidilecekse devlet üniversitesi bulmak zordur. üniversiteden sonra yüksek lisans için gidilecekse pahalıdır ve denklik bulmak zordur. erasmus marifetiyle gidilen avrupa seyahati de eğitimden sayılmaz. erasmus'un amacı eğitim değildir zaten.

    yurt dışında eğitim, bizim gibi orta öğretimde yabancı bir dili öğretememiş toplumlar için çok zordur. sonuçta dışarda kendi dilinizde eğitim alamazsınız. haa, "azerbaycan da dışarısıdır" derseniz, olur. aybalam üniversitesinde eğitim alabilirsiniz, fakat denklik alamazsınız bu sefer de.

    yüksek lisans için ise bu sefer eğitim değil de fiziki şartlar sıkıntı çıkarabilir. kiralık oda bulamazsınız, yurda almazlar. ders dışında para kazanmanız gerekir. para yokken avrupa'nın herhangi bir yerden farkı yoktur.

    tabii, tüm bu olumsuzluklar yurt dışında eğitim alınmasın diye yazılmamıştır. aksine, eğitim evrenseldir ve genç yaşlarda farklı kültürlerde eğitim almak yeri doldurulamayacak bir tecrübeye sahip olunmasını sağlayacaktır.

mesaj gönder