1. sırf toplumdan destek görüyor diye pkk terör örgütünü meşrulaştıran avukat. böyle hukukçuluk olmaz olsun.

    aynı mantıkla ışid; rakka, el-anbar, ninova gibi eyaletlerde sünni-selefî kesimden ciddi bir destek görmekte. tahir elçi’nin über mantığına göre ışid’i “silahlı siyasal hareket” olarak kabul etmemiz gerekir.

    elbette ki dört ayaklı minare olarak bilinen şeyh mutahhar cami’nin önünde (üstelik barış çağrısı yaparken) öldürülmesi son derece üzücü bir durum. ama sırf trajik bir şekilde cinayete kurban gitti diye kendisini kahramanlaştırmanın anlamı yok. pkk’yı meşrulaştırmasını da göz ardı edemeyiz.

    cinyetine gelirsek, pkk’lı militanlar veya hdp’li çevreler o gün bilmiyorlar mıydı ki tahir elçi basın açıklaması yapacak? bal gibi de biliyorlardı. o hâlde pkk’lı militanlar hangi akla hizmet tam da tahir elçi’nin bulunduğu sokakta çatışma çıkarttı?

    hadi bir an için pkk’nın tahir elçi’den haberi yoktu diyelim ve sokağın girişindeki çatışma kendiliğinden çıkıverdi diyelim. pkk’lı şahıslar niye gidilebilecek bir sürü sokak varken tahir elçi’nin bulunduğu sokağa bodoslama daldı? başka yer mi yoktu gidecek?

    kimse kimseyi kandırmasın; pkk’nın önayak olduğu bir pravokasyondu bu cinayet. pkk’ya 1, devlete/akp’ye 2 kez kafam girsin.

mesaj gönder