• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.70)
Yazar ayfer tunç
bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi - ayfer tunç
karadeniz'in küçük bir kentinde denize sırtını dönmüş bir akıl hastanesinden yola çıkarak, akıllara durgunluk veren kişilerin yaşam zincirlerinden müthiş eğlenceli bir roman örüyor. yalan yanlış, yaklaşık yüz yıllık bir kesitte, siyasal ve toplumsal dönüm noktalarının insanların yaşamlarında bıraktığı izleri sürüyor.
  1. (bkz: youreads eş zamanlı kitap okumaları)
    öncelikle tavsiyesi için elastigirl 'e teşekkür ederim.

    kitabı bitirdiğimde ulan ne kitapmış be! dedim. hani deriz ya hep hayatımı anlatsam roman olur işte bu kitap bir çok hayatın özetini ve kişilerin birbirleri ile olan bağlarını, bu bağlar bir şehirle alakalı olabiliyor veya bir nesne ile ilgili olabiliyor. baş döndürücü bir kitap olmuş. bir de hiç tanımadığınız birisi ile muhabbete başlarsınız da muhabbetin sonunda akraba, tanış çıkarsınız işte yazar bunu çok eğlenceli, şaşırtıcı bir dille, güzel kurgusuyla göstermiş.
    bazen bir kadına veya bir adama bakıp kim bilir nereden geldi, neler yaşadı veya sülalesi nasıldı diye sorarım kendi kendime işte buna benzer birazı kurgu, birazı gerçek ilişkileri okuyacağınız kitap. kitapta çok güldüğüm yerler var özellikle finali harika olmuş.
    kitabın en arka sayfalarında kitapta geçen karakterler,mekanlar, nesneler ve çeşitli bilgiler hakkında dizin yapılmış bu dizin okurken çok işinize yarayacak.
    okuyunuz efendim.

mesaj gönder