1. türkiye'nin uluslaşma sürecindeki eksiklerden nasibini alan bir diğer şeydir kürtçe. 40'lı yıllarla birlikte ayyuka çıkan ırkçı/faşist akımlar hala etkisini gösterir bu ülkede. kendini ulusalcı sayan ama aslında faşist olan, kendini ülkücü yani milliyetçi sayıp da aslında faşist olan yığınla adam var.

    şimdi bu uluslaşmadaki eksiklikleri ve yanlışlıkları uzun uzun tartışabiliriz. bunun yanlış insanlar tarafından( başı inönü'dür) yapıldığı ve yine bunun ekonomik, kültürel, tarihsel, siyasi ve dini bir sürü olumsuz sonucu aşikardır. toprak reformundan tutun köy enstitülerine, oradan alın asit kuyularına insan atılmasından çözüm süreci saçmalığına kadar bir sürü şey yaşanmıştır. bunların kiminin başlatılması/yapılması yanlış, kiminin bitirilmesi/başlanmaması. ancak sürekli ilerlemeyi düşünüyorsak geçmişi adamakıllı tartışmak durumundayız. bunları yapmayıp da dan diye gelip "asimile ediliyoruz", "türkler baskı yapıyor" filan dendiğinde insanın gerçekten tartışası da düşünesi de gelmiyor. hatta böyle tiksiniyor her şeyden. ben ulus diyen biriyim. türk milleti diyen biriyim. ancak bu kürtleri asla yok saydığım anlamına gelmez çünkü ulus olmak tek ırk olmak değildir. tek dil vardır ancak çok millet olduğundan bu tek dil bireyleri tekleştirmez, haneleri tekleştirmez. avrupa'nın diğer uluslarını inceleyin. onca etnik yapıyı barındırıp tek dile sahip olan ülkelere bakın. modeller onlardır zaten.

    başlığı ilk gördüm yorum sayısı da çok olunca tartışmanın ne olduğunu anladım az çok. ahmet taner kışlalı'nın bir kitabı geldi aklıma. kendisinin de dönemin dep'li, shp'li milletvekillerinin de kürt sorununa, kürt diline yönelik yorumlarını aklıma getirdim. onları paylaşmak, buradaki tartışmaya bir şeyler katmak istedim. ancak maalesef mevzu hiç de düşündüğüm gibi olmamış.

    evet kürtler yok olmalı, tek tek dilleri sökülmeli, ateşlere atılmalı. te allahım ya. ya türk olmak, türk milleti demek kürt dilini yok saymayı gerektirmez abi saçmalamayın allah aşkına. türk nedir, türk ulusu nasıl olunur az çok biliriz. gazi paşa'yı okuyup anladık az çok lütfen işi ulusçuluktan çıkarıp tektipçiliğe getirmeyin. bu birinci kızgınlığım.

    türkler faşist, türkler barbar, türkler soyguncu, türkler istilacı, türkler yamyam, türkler medeniyetsiz, türkler kültürsüz, türkler dünyanın anasını sikti, türkler insanlığa düşman, türkler asimilasyoncu falan filan. bir siz medenisiniz, siz özgürlükçüsünüz, siz mükemmelsiniz ama türkler orospu çocuğu değil mi(evet yukarıda ulus dedim burada siz diyorum. bir düşünün niye)? ya bi' siktirin gidin. bu da ikinci öfkem.

    gerçekten bazen her şeyden tiksiniyor insan.
    ae

mesaj gönder