• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.94)
nocturnal animals - tom ford
zengin, ancak özel hayatında sorunlar yaşayan sanat galerisi sahibi susan morrow (amy adams), 20 yıl önce acımasızca terkettiği eski eşi edward sheffield'dan (jake gyllenhaal) yazdığı romanın taslağını alır. roman hem susan'a adanmıştır, hem de edward'ın susan'a taktığı lakaptan yola çıkılarak romana gece hayvanları adı verilmiştir. susan kitabı okudukça kendi hayatını ve edward'la ilişkisini tekrar sorgulayacak ve yaptığı hatalarla yüzleşecektir.
gece hayvanları filmi 73. venedik film festivali'nde jüri özel ödülü'ne layık görüldü. 3 öykünün iç içe geçtiği film, austin wright'ın 1993'te yayımlanan tony and susan adlı romanından uyarlandı.(kaynak: beyazperde.com)
  1. bir intikam ( aslında tam olarak intikam değil ama o kelimeyi tam olarak bulamıyorum) hikayesinin çok ama çok farklı ve güzel bir anlatımı.

    bilen bilir spoilersız konuşamam yazmayı unutmuşum düzelttim hemen !!!!!!!! spoiler !!!!

    psikolojik şiddetin fiziksel şiddetten daha kötü olduğunu düşünürüm ki, filmde de adamın, kendisini aldatıp, çocuğunu aldırarak terkeden eski eşini yıllar sonra içimizin yağlarını eriten bir şekilde afallatan hamlesi takdire şayan.

    amy adams'ın güzelliği, kitaptaki kurgu, filmin sonunda adamın eski karısıyla buluşmaya gelmemesinin muhteşemliği, daha çoook söylenecek şey var da yazıp yazıp siliyorum neyse puanım 8.5/10

mesaj gönder