• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.67)
moonlight - barry jenkins
ay işığı filminde chiron'un hayatının 3 dönemi anlatılıyor: miami'de uyuşturucu bağımlısı ve ihmalkar annesi paula ile birlikte yaşayan küçük chiron'un çocukluk dönemi, etrafındaki yaşıtları tarafından sürekli fiziksel ve sözlü tacize maruz kaldığı ergenlik dönemi ve atlanta'da uyuşturucu satıcılığı yaptığı yetişkinlik dönemi. film, genç bir insanın hayatının farklı dönemlerini, toplumda yer bulma çabasını ve kendi kimliğini kabullenme sürecini işliyor.
  1. sadeliği ve sessizliği ile öne çıkan bir film olmuş bence. chiron'un sessiz kişiliği de tam olarak buna uygun hareket ediyor.

    ancak bazı sahnelerde bana verilmek istenen etkiyi geçiremediği için filmden düşürdü beni. bunun sebebinin müziklerin kullanıldığı sahnelerde, müziğin o sahneye bir etkisi olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. mesela chiron'un yüzmeyi öğrendiği sahnede bu çok güzeldi ama geri kalan sahnelerde hep bi' tık başarısız seçimlerin kurbanı olmuştu. benzer tarzda çekilmiş bir film olan manchester by the sea daha iyiydi. duygusunu aktarabilen, müziklerini etkin kullanan.

    gönül isterdi ki juan ve teresa, chiron üstünde biraz daha etkili olsun, biraz daha zaman geçirsin...

mesaj gönder