1. en güzel sinema başka sinema.

    insanlar oturup evde dvdde izlemek varken neden sinemaya gidip film izler? düşününce büyük ekran, daha kaliteli ses ve belki yatan koltuklar için ha bi de 3d belki.

    benim içinse durum çok daha farklı. oynattığı filmler ile seyirci kalitesi benim için çok daha önemli. şöyle söyleyeyim; ben sinemada dahi olsa film izlerken çıt çıkmasını istemeyenlerdenim. hep beraber gösterilen duygu durumları hariç. (mesela, erzurum'da oldukça büyük bir sinema vardı. cumhuriyet caddesinin sonundaydı galiba şimdi duruyor mu bilmem. the exorcist'i izlemeye gitmiştik. bilirsiniz adam kızın çıkardığı şeytani sesleri kasete kaydedip dinlerken birden telefon çalıyordu. koca salon o kadar pür dikkat izliyorduk ki herkes ama herkes aynı anda korkup sonra da korkmasına kahkahalarla gülmüştü). neyse konudan saptım yine, gerekirse zevklerimden fedakarlık ederim patlamış mısır bile yemem o kadar. cinemaxiumum ve benzeri diğer büyük avm salonları fimleri ve başına buyruk seyircileri ile beni rahatsız ediyor işte. kimseyi küçümsemek değil derdim ama en son cinemaximumda film izlerken yanımda filmin başından itibaren konuşan üstelik sesini alçaltma gereği duymayan saygısız bir çiftle tartışmıştım. sanki evinin salonunda izliyor o derece rahatlık.

    ama başka sinema öyle değil ya. küçük kutu gibi salonlarında gerçekten kaliteli filmleri, gerçekten o filmi merak edip gelen, aralarda da film hakkında konuşan insanları görüyorum. rahatsız olmadan filmimi izleyip çıkıyorum.

    şimdi işletmeden çok kitlesini eleştirdim ama dışarı çıkmışken öylesine zaman doldurmak için gelen insanlara fahiş fiyatlara koltuk konforu sunan işletmelerdense, sinemaya ve insana hizmet veren işletmeleri desteklemek lazım. bence.

mesaj gönder