1. hepimizin tanımı. ister kabul et ister nefret et. mutlaka kaliteli yazarlar var ama burada durmaz. youreadsi ilk tanıdığımda çok sevmiştim ama malesef bir halt olmaz buradan. peki neden.

    çok enteresan bir yer. tutturmuşlar kim yönetiyorsa iki uyduruk kural için entry siliyorlar. kendilerini ekşi sözlük sanıyorlar. ekşi sözlük yönetimi gibi biz ne diyorsak o olur diyorlar.

    ekşi sözlük'ün ilk kurulduğu günlerde günde yüz entry girilen günleri anlatayım. yani youreads'in bugünkü hali gibiyken ve o dönemde sözlük kültürü yok.

    sedat kapanoğlu'nu sözlük ortaya çıkmadan çok önceleri tanırdım. pek samimi olmasak da arada denk gelirdik. bir gün ben içerken denk geldik. bi sözlük kurdum abi dedi. ee ne olacak bu sözlük amk dedim. kutsal bilgi kaynağı dedi. garip geldi.

    sonra biraz inceledim bir bok olmaz bundan dedim. ancak çok ısrar edince yazar oldum. sonrasında benim çevremi ekşi sözlük'e davet etmemi istedi. bende ya bizim çocuklar gelirse sizin formatı sikerler dedim. anarşist çocuklar. verdiği cevap bilgili kaliteli insanlar olsun formatı onlar evrimleştirsinler dedi. bende limon sonradan leman olan karikatür dergisindeki yazar ve çizerleri oraya davet ettim. o kişiler ortama girer girmez formatı direkt siklemediler. format onlara uydu. sözlükte tanım dışına çıkılıp ayar verilmeye başladı.

    sonrasında sedat kapanoğlu'nun bu olayı sadece bana değil çevresinde entelektüel kişiler bulunan herkese yaptığını anladım. ilk bir iki yıl ara sıra girip okuyordum. sonrasında sedat kalitesiz yazarları elemeye başladı ve inanılmaz tepki çekti. ancak kaliteli yazarların bu hoşuna gitti.

    sonrasında sedat kapanoğlu para kazanmaya başlayınca inanılmaz bir reklam yolu buldu. zeki insanların seviyeli kavgaları dönemi. bazıları danışıklı dövüş olsa da düzenlenen zirvelerde birbirinin egosunu çekemeyen yazarlar birbirine zekasıyla ayar verme derdine düştü. sedat bunları keyifle izledi.

    sonrasında ekşi çok popüler olunca sedat'ın götü kalktı. sözlüğün en kaliteli yazarları onu eleştirdi bok attı diye uçurmaya başladı. yok kural bir yok kural üç. ama artık bir fenomendi ekşi sözlük yürüdü gitti.

    bu youreads yönetimi emeklemeden koşmaya çalışıyor. saçma sapan iki kural koymuş yazarların yazdıklarını siliyor.

    gelip elimi öpseler elli zeki çevik ahlaklı adam getirip burayı canlandırabilirim ama bu kendisini elit sanan çok bilmiş yönetim getireceğim elli adamı iki günde kaçırır.

    fal bakmayayım ama öngörüm şu bu yönetim kafasını değiştirmeden buradan ne kültür ağı olur ne başka bok.

mesaj gönder