1. zaman zaman aklıma gelen bir ideolojinin sahibi toplum. fakat bu noktada şunu sormak gerekiyor, "türkiye hangi konumda?"

    abd'deki etnik köken sayısı, zamanının osmanlısından daha yüksek olabilir. osmanlı en azından bünyesinde -bildiğim kadarıyla- japon taşımıyordu. fakat parçalanmıyorlar, çünkü dünyanın en güçlü ülkesi konumundalar ve ışığı gören geliyor. buradaki hatalı politika yıllardır süren bir şey, ister küçümsemekten olsun ister amerikan ideallerine hizmet etmekten olsun, bu ülke türklere bile yeterli sus payı vermediği için bugün "iktidar yanlısı türkler ve iktidar karşıtı türkler" olarak iki farklı kesim var. demek ki sorun, etnik köken farkı değil. (sus payı ile kastımın "hayati tehlike bulunmayan, konforlu, 'zihinsel' ihtiyaçları gideren" bir yaşam olduğunu belirteyim.)

    bölünmenin bir sonu var mı? son yıllara baktığımızda, bunun sonunun olmadığını söylemek mümkün. bugün kürtleri, yarın başkalarını kaybetmemiz, mümkünse iç savaş çıkması ve ayrışma zaten istenen şeyler.

    bu noktada iki hikaye karşımıza çıkıyor. biri "sende bu evlat acısı, bende bu kuyruk acısı olduktan sonra biz dost olamayız" diye biten yılanlı hikaye, diğeri de aslanların oturdukları yerden "siz şu sarı öküzü bize gönderin, o olmasa sizi rahatsız etmeyeceğiz" diyerek birer birer sığır yediği sarı öküz hikayesi. bizim hikayemizde ise öküzü kovmak için evlat/kuyruk acısı kullanıyorlar.

    türkiye, kendi içinde refah sağlayamadığı sürece, ortadoğu'nun abd güdümlü vahşi politikalara gümüş tepside sunulmaması imkansız. bölücü terör örgütünün anti emperyalizm söylemlerinde bulunup abd'den ve diğer benzer yapılı ülkelerden her türlü yardımı alması da işin birdiğer ilginç yanı. bazı kürtler için bu sahte rüya çok renkliyken, türkler için "kolumu bağlayan ipi keseyim" yerine kolu kesmekle aynı şey bu. "ver kurtul" tutumu sadece köleliği dert etmeyenlerin kabul edeceği bir şey. fakat biatçılarla da bir yere gidilemediğinin ben de farkındayım. sadece, bir kötüyü bir başka kötüye tercih etmiyorum.

    bu arada “büyük sorunları onları yaratan düşünce sistemiyle çözemezsiniz” deyip sorunu bizzat o ayrılıkçı düşünceyle çözmeyi denemek de epey enteresan.

mesaj gönder