1. japonyadaki kadınlara özel metro uygulamasını getirmiştir akla. sözlüklerde "türkiyede olsa" diye başlayan onlarca kötü yorum varken böyle bir projenin uygulamaya konması, bursa belediyesinde bu konuyla alakalı olan kişilerin hiçbirinin tez yazmadığını gözler önüne seriyor. malum tez yazmanın ilk adımı literatür araştırmasıdır ve bunların herhangi bir araştırma yapmadığı belli.

    yine de şahsen abartıldığını düşündüğüm projedir. teknik olarak bakıldığında toplu taşıma araçlarının fazla kalabalık olduğu her yerde olması gerektiğini düşündüğüm bir projedir. lakin v'nin de söylediği gibi "fikirlere metro işlemez!".

    türk halkının atatürk'ten sonraki neredeyse bütün nesilleri kültür çatışması içinde büyüdü. dolayısıyla paranoyak bir topluma dönüştük ki bana bunun yersiz olduğunu kimse buyurmasın. bunun bir şeyin başlangıç adımlarından biri olmasından korkuyoruz, tercih etmeyenler için söyleneceklerden korkuyoruz vs. vs. vs...

    demem o ki tek başına olduğu zaman masum bir projedir. lakin tek başına mıdır yoksa bütünün bir parçası mıdır bilemiyoruz.
    bozuk

mesaj gönder