• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.81)
the walking dead
yürüyen ölüler bir çatışmada yaralandıktan sonra kendine gelen ve dünyayı yaşayan ölülerin ele geçirdiğini gören bir kasaba şerifinin hikayesini anlatıyor. ailesini bulmak için büyük şehire gidiyor fakat burada durumun kendi kasabasınınkinden de kötü. yine de ailesini ve hayatta kalan birkaç kişiyi daha bulmayı başarıyor.yürüyen ölüler başkahramanının tüm zayıflıklarını ve insani yönleri göstermeye çalışan, yan karakterlerinin hikayelerine de olabildiğince eğilen, iyi yazılmış, dramatik derinliğe sahip sıkı bir film tadında.
  1. gecen donem 7. sezon acilisinda talking dead isimli dizi oncesi ve sonrasi roportajlarin yapildigi programi mezarlikta yaparak ilginc bir duruma imza atmislardi. bir de uzerine yagmur yaginca rezalet bir acilis olmus ama 7. sezonun ilk bolumu ile durumu kurtarmislardi.
    8. sezon acilisi icin yine farkli bir konsept yapacaklar diye bekledim ama bu sefer agizlarinin yandigini itiraf ederek 100. bolum icin daha mutevazi bir mekan secip konuk sayisini abartmislardi. neredeyse tum oyuncular katildilar ve guzel dialoglara imza attilar hayranlari ile. genc oyuncular carl ve enid'in ozguvenleri sasirtti dogrusu. diger usta oyunculardan daha cok soz alip bildigin domine ettiler etkinligi. gecenin en guzel yani king ezekiel rolundeki aktorun trubunleri costurmasiydi. bildigin tribun lideri gibi uclu cektirdi jeee ssuusss diyerek. kisaca guzel bir sezon baslangici yaptilar. megan'in aksanina da hasta oldum. dizide daha farkli bir aksan kullaniyor.

    !---- spoiler ----!

    bolum ile ilgili olarakta guzel bir acilisti. savasa hemen baslamalari hos olmus cunku diger bolumlerde vitesi dusurecekler ve sezon finalinda daha heyecanli bir bolum olacak kanaatindeyim. aradaki flashback/forward'lar ile seyirciyi sasirtmaya calismak cok acemice geldi sadece. bu sekilde gizem katilmaz. konunun ortasindan baslayip bir sondan bir bastan sahne gostererek izleyici yordular. bu anlatim teknigini sevmiyorum. dizi zaten gizem dizisi degil aksiyon ve psikolojik unsurlar yeterince tatmin ediyor zaten, boyle bir gizem havasina gerek yok diye dusundurmedi degil.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder