1. devletin memur alımı için yapmış olduğu çarpık sınav.

    her vatandaşın sahip olması gereken bilgilerle sınav yapıyoruz. lan bu adam üniversiteyle birlikte 16 yıl okumuş fakat yine de bu sınavdan yüksek puan alamıyorsa burada bir yanlışlık vardır. alınan personelin niteliğini boş verelim, çünkü hiçbir test sonucu istenilen nitelikleri değil öğretildiği varsayılan bilgileri ölçüyor. fakat o bilgiler öğretilmemiş.

    işin iyi yanı da şu; eğer mülakata dayalı bir alım olsaydı, bizim büyüklerimiz oraya yüzyıllardan beri yaptıklarının aynısını yani manavcı leblebici güruhunu almaya devam ederlerdi. bizler de sap gibi bir yere giremedik, memur olamadık diye bakıyor olur. memur olmak başarısızlıktır kimilerine göre kimilerine göre ise kurtuluş, kıçını bir yere dayamaktır.

    mektupla öğretmen yapılanların, ziraat, fen edebiyat fakültelerinden mezunların öğretmen olduğu, iki yıllık fakültelerden mezun olanların ücretli öğretmenlik yapabildiği, dershanelerle ite kaka üniversite kazanan öğrencilerin yetiştirildiği eğitim sisteminden bir şeyler beklemekle hatayı bizler yapıyoruz aslında.

    çünkü bu ülkede eğitimden bir cacık olmaz.

mesaj gönder