• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.63)
call me by your name - luca guadagnino
elio isimli 17 yaşındaki genç 1980'lerde italya'da yaşamaktayken, ebeveynlerinin villasında elio'nun profesör babasının bir öğrencisi olarak kalmaya gelen 24 yaşındaki akademisyen oliver ile tanışır. elio ile oliver arasında tutkulu bir ilişki, ikisinin de yahudi dininden olması, cinsellikleri ve italya yerleşimi yoluyla aralarında oluşan bir bağ gelişmeye başlar. wikipedia)
  1. kültür, sanat ve doğanın el ele verdiği kuzey italya'da bir cennette geçen 2017 yapımı aşk filmi. filmde anlatılan aşktan ziyade hikayenin akıp gittiği atmosfere, doğa manzaralarına, özgür düşünceye olanak veren entelektüel aile ortamına kapılıp gittim.

    iki erkek arasındaki etkileşimi ardından flörtü ve aşkı incelikle anlatan film, bu homoseksüel aşkı toplumsal bir boyuta taşımayışıyla, bunu bir davaya çevirmeyişiyle farklılaşıyor ve aslında güzelleşiyor. aşk toplumun kodlarından kopup gelen bir sıfat almıyor, iki kişi arasında ruhsal ve tensel bir mesele, sadece aşk olarak filmde varlık gösteriyor ve bahsettiğim muazzam atmosfer sanki bu aşka hizmet ediyor.

    filmin ilk yarısını ikinci yarısına kıyasla daha çok beğendim. ikinci kısım biraz daha kendini tekrar eden, bunaltıcı bir atmosfere sahip. o yüzden bir ara süresi fazla mı uzun diye düşündüm. babanın çarpıcı monoloğu ve final sahnesi ile bu fikir uçup gitti sonra.

    müzikler, başarılı oyunculuklar ve italya... sade ama tutkulu bir aşk hikayesi, izlenesi. trailer

mesaj gönder