1. bir keresinde (superman vs the elite) süper güçlü bir ingiliz kahraman grubuyla tanışır. iyi adamlardır fakat zamanla "kötüler öldürmezsen kötülüğüne devam eder" şeklinde bir mottoyla öldürmeye başlarlar, superman ise onlara engel olmaya çalışacaktır.

    halk, supes'un yaptığı tonla iyiliği, "ama her seferinde geri geliyorlar!" diyerek boş vermiştir ve elite'i destekler. superman ise onları korurken neden kimseyi öldürmediğine dair güçlü bir ders verir.

    superman bir tanrıcıktır. şu an henry cavill tarafından canlandırıldığı filmlerde de bu fikre çok vurgu yapılır. o, bu kimliği ağırbaşlılıkla taşımaktadır çoğu kurgusunda. bazense amansız bir diktatör kesiliverir. insanlar onu çok düz bir karakter olduğu için sevmezler fakat geçen yıllarda "kriptonit taşı ile zayıf düşürülme" kurguları haricinde, daha detaylı şeyler yazıldıkça, o kadar güçlü birinin bile sorunları olabileceğini görmek mümkün olur. (en basitinden, dövüşürken rakibini öldürmemek adına tüm gücünü kullanamadığından çok dayak yediği olabiliyor.)

    ek olarak, batman ile birbirlerine çok büyük saygı duyarlar. justice league çizgi dizisinde, batman'e "eğer bir gün hata yaparsam" şeklinde kriptonit taşı vererek, sözsüz bir şekilde "dost olmadıysak da en çok sana güveniyorum" demiştir.

mesaj gönder