1. kadınların sevgisinden ve türk hukuk sisteminin umursamazlığından ileri gelir.

    gençken ben de sevgilisine saldıran bir erkek görmüştüm, ama normalden farklı olarak bu kez kız "imdat! yardım edin!" şeklinde feryat ediyordu. cüsseme de güvenerek gidip çocuğu kızın üstünden aldım, elimi kaldırdım, kız tuttu elimi. dediği şey şu;
    -sen bizim aramıza niye giriyorsun? sevgilime nasıl saldırırsın?
    çocuğa dedim ki kardeşim kusura bakma, allah sana sabır ihsan eylesin.
    o gün bu gündür sokakta sayısız kere aynı türden olaylara şahit olduğum halde bir kere bile yardım etmedim. işin garibi çevredeki insanlar da etmedi. ve bu konu her konuşulduğunda ortaya atılan laf şu oldu "yardım edersin suçlu çıkarsın, kadından azar yersin bir de karakolda azar yersin." bu konuda herkesin hemfikir olması çok acı bir şey.

    kadın şiddeti kabullenmemeli. yatak oyunlarından yada maçoluktan, ufak darbelerden keyif alır ya da mazoşisttir orasına kimse bir şey diyemez.

    ancak mevcut durumda kadın sevgisinden ve hoşgörüsünden affediyor ya da karşı bile çıkmıyor. bunu yapmayın. erkekler azıttıkça azıtıyor, eğer şiddet eğiliminiz karşılıklı değilse yahut dayaktan zevk almıyorsanız bir adamı sırf seviyorsunuz diye onun hayvanlıklarına katlanmak zorunda değilsiniz. siz nasıl bulunmaz hint kumaşı değilseniz adam da değil. siktir edin gitsin.

    bir de kadınların, şiddetten keyif almadığı ya da kabullenmediği halde bile elinden bir şey gelmemesi var. bunu destekleyen birinci kurum türk hukuk sistemi ve emniyet gücüdür. kadın şiddet gördüğü halde şikayetçi olsa bile değişen hiçbir şey olmuyor. kasten yaralama suçunun eşe karşı işlenmesi ufak bir suç değil ancak polisler şikayet için gelen kadını azarlıyor, kocasının veya sevgilisinin yanına yolluyor. mahkemeye çıkıyor bu sefer hakimi savcısı dalga geçiyor.

    kadınlar "kocamdır, ne yapsa yeridir." "boşanıp da ortada mı kalayım" "çocuklar perişan olmasın" tarzında düşüncelerden uzaklaşmalı ve haklarını aramalı. evet hepsi aynı değil ama yarısından fazlası kabullendiği zaman toplumda sanki şiddeti kabullenen kadın daha kadınmış, daha partnerine düşkünmüş havası oluyor. tüm kadınlar istenmeyen şiddete %100 karşı çıkmadıkça çare bulunamayacak.

    not: yine günah keçisi çizgimden kaymayayım. gene burada lafımı esirgemeyeyim, yine 3-5 feminik çıkar "erkek egemen toplum yapısı yüzünden kadına şiddet olaylarında adalet sağlanamıyor" der. diyecektir. merak etmeyin gençler siz "kocam beni tokatladı, hemen tutuklansın şerefsiz" diye düşünüyorsunuz ama adamın götünü kesiyorlar ekmek bıçağıyla, bıçaklayan tutuklanmıyor. size daha çok var.

mesaj gönder