• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.38)
hokkabaz - cem yılmaz
iskender (cem yılmaz) hokkabazdır. yani aslında sihirbazdır. ama onun ve çocukluk arkadaşı maradona'nın (tuna orhan) dışında herkes onun hokkabaz olduğunu düşünmektedir. istanbul'dan hızla kaçmak zorunda kalan ikili, turne programına sait'i (mazhar alanson) de dahil ederek büyük risk alırlar. baba sait, iskender'i takdir etmeyi uzun yıllar evvel bırakmıştır. turne üçlüyü kaynaştırırken, aynı zamanda görkemli bir dağılmaya sebep olur. iskender, maradona ve sait, yol arkadaşları fatma ile bir dağılıp bir toparlanırlar.
  1. belki fena film değildir, ailecek izlenilecek bir filmdir yorumlarını hak etmiş bir filmdir. ama üzerine kafa yormak gereken şudur ki, bizde film üretenler yeterince okumuyorlar fikridir. okumazsan anlatacakların çabuk biter, anlatacakların bitmese anlatımın ilgi çekici olmaz, gitgide bir kuruluğa, sıradanlığa, bayağı esprilerin, argo güldürmelerin kıyısına vurursun. uzun ömürlü olmaz unutulup gidersin. bence yılmaz yarına kalabilmenin yollarını araştırmalı ve mutlaka özgün bir okumanın yolunu tutmalı.
    ha! film mi? sinemamızın bu günkü üretkenliğinin önemli adımlarından biridir. olumsuz eleştirilere rağmen yoluna devam etmen gerektiğini gösteren bir filmdir. aile bağları ve sevgi gibi evrensel duyguları farklı anlatmaya çalışmış ve ne kadar başarılı olmuş seyircinin takdirinde bir filmdir.

mesaj gönder