• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.35)
i origins - mike cahill
yapımı : 2014 - abd
tür : bilim kurgu , dram
süre: 106 dak.
yönetmen : mike cahill
oyuncular : astrid berges-frisbey , michael pitt , steven yeun , archie panjabi , brit marling
senaryo : mike cahill
yapımcı : mike cahill , hunter gray
ian gözlerle alakalı arkadaşlarıyla alakalı bir deney yapmaktadır. uzunca bir süre bu deney üstünde çalıştıktan sonra bir sonuca varırlar ve sonuca vardıkları günde sevgilisiyle evlenecekleri gündür, film burdan sonra asıl konusuna giriyor.
  1. bilim, evrim, reankarnasyon ve teist düşüncelere saplamalar yapan film. bayağı bir süre oldu bu filmi izleyeli. ama son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden bir tanesiydi. bilime, mantığa ve bunlarla birlikte duygusallığa da yer veren, bu türlerin etkileşimleriyle tam olarak başak burcu erkeklerine hitap eden film.

    !---- spoiler ----!

    sevgilisinin reankarnasyon sonucu farklı bir vücutta dünyaya tekrar geldiğini düşünüp, o vücudu bulmak için onlarca yol giden bir adam. aradığı kızı bulur, onun reankarnasyondan önce sevgilisi olduğunu teyit eder. kaldığı otelden kız ile çıkmak için asansöre yaklaşır. kız daha önce asansörde öldüğü için içgüdüsel olarak asansöre binmek istemez.

    tam bu sahnede aklıma gelen filmin başındaki sahne ile gözlerimden ufak damlalar süzüldü.. sevgilisi ile asansöre bindiğinde ona "tıpkı küçük bir kız çocuğu gibi davranıyorsun" demişti. ve işte sevgilisi yanındaydı ve küçük bir kız çocuğuydu. ama bu kez asansöre binmemişti.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder