1. çevre ve şehircilik bakanlığı, ŞEHİR İÇİ YOLLARDA BİSİKLET YOLLARI, BİSİKLET İSTASYONLARI VE BİSİKLET PARK YERLERİ TASARIMINA VE YAPIMINA DAİR YÖNETMELİK'i resmi gazetede yayınladı.

    peyzaj mimarlığı eğitimi almış bir meslek insanı olarak söyleyebilirim ki; Yenileşimci veya bisikletli ulaşımın başlı başına doğa dostu olmasının dışında ekstra çevreci bir yaklaşım sunmamakla birlikte (bkz: solar bisiklet yolları güneş enerjisinden elektrik üreten yollar">*) , tasarım ve mühendislik standartları anlamında oldukça yeterli bir kılavuz olmuş.

    yönetmeliğin en can alıcı kısmı 5. bölüm: Kurulacak ağın mevcut kent içi toplu taşıma sistemi ile entegrasyonu. eğer yazılanların önemli bölümü uygulamaya geçerse ulaşım anlamında örnek kent ve büyükkentlere sahip olabilir.

    yerel yönetimlerin bu zamana kadar karnesi zayıf olduğundan, kağıt üstündeki bir yönetmelikle heyecanlanmak için erken. altı boş bir hukuk sistemine sahip olsak da yasal dayanaklara sahip olmak iç rahatlatıcı.

    yeri gelmişken, dünyada şöyle şeyler de oluyor:
    Gökçek'e ödül veren belediye başkanı sahtekar çıktı - sol.org.tr

    !---- alıntı ----!
    Slovenya’da düzenlenen bir yarışmada, Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek'e “Akıllı Kentlerde En İyi Ulaşım” ödülü veren Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovıc'in üç yıl önce “yolsuzluk” nedeniyle tutuklanıp hapse girdiği ortaya çıktı.
    ...
    !---- alıntı ----!

mesaj gönder