• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
kreuzweg - dietrich brüggemann
kreuzweg-çile dietrich brüggemann'in kardeşi anna brüggemann ile yazdığı ve tek başına yönetmenliğini üstlendiği 2014 yapımı alman filmidir.filmde ailesi koyu katolik olan ve kendisi henüz 14 yaşına yeni girmiş olan maria'nın kendini tanrıya adayışı anlatılıyor.daha ergenlik çağına yeni erişmiş olan maria'nın din ve tanrı sevgisi uğruna nasıl "şeytani" zevklerden vazgeçtiği ve bu vazgeçiş yolunda isa'nın çarmıha giden 14 adımlık çilesini yaşayışı etkileyici metaforlarla işlenmiş.
dünyada kurulu olan düzenin insanları nasıl yavaş yavaş çürüttüğünü anlatan bu film bir yandan da hala içinde saf inançları olan insanlar olduğunu gösteriyor.
  1. filmde çok net bir katolik eleştrisi var. katoliklerin kırılmaz düşüncelerinin aslında ne kadar tehlikeli ve ayrımcı olduğu özellikle çok net işlenmiş. başlarda insanı sıkıyor ama zaten yönetmenin istediği de bu bence (filmi sonuna doğru anlıyorsunuz). ben kadıköy yeldeğirmeni sanatta izledim ve bi ara cidden çıkmayı düşündüm , ama iyi ki çıkmamışım çünkü filmin tümünü izlemeden herhangi bir çıkarımda bulunmak imkansız.

mesaj gönder