1. dünyada ulkelere göre doğurganlık listesine baktığımızda gelişmiş ülkelerin düşük, nerede adını dahi bilmediğimiz ülke varsa onlarınkinin yüksek olduğunu görüyoruz. bu tesadüf olamaz heralde. bu durumda nüfusu arttırmak için çok eşliliği savunan kişi ancak afrikadaki bilmem ne kabile devleti vatandaşı zihniyetindeki, yamyamdan hallice kişilerdir.

    ayrıca dünya nüfusunun 1/3 ünün aç olduğu bir devirde nüfusu arttırmak daha fazla sefalet ve daha fazla dramdan başka bir işe yaramaz.

    nüfusu arttırmak evrime nasıl bir katkı sağlayacak; insanları net. geo wild belgesellerindeki gibi davranmasını mı bekliyorsun. güçsüzler ölsün, digerleri yaşasin mantığı insanlığı geliştirmez. bakın steve jobs, bill gates, isaac newtoon, einstaine vs. gibi gunlum hayatta kullndiğımız bir çok şeyi bulan, yaratan insanlar fiziksel olarak çok mu güçlü? sizin bahsettiğiniz gibi bir ortamda hayatta kalabilirler miydi.

    ayrıca fiziksel gücün onemli olduğu ortaçağda dahil ondan öncesine kadar olan süreçte insanlık çok ilerlememiş. ne zaman demokrasi ortaya çıkmış, herkese eşit adil yaşam hakkı, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı verilmiş insanlık çağ atlamış. elde kılıç savaşların olduğu çağlarda asırlarca yerinde saymış...

mesaj gönder