1. bir taraftan hak verdiğim bir taraftan da kızdığım durum fakat öyle bir ülkede yaşıyoruz ki neresinden tutsa elinde kalıyor.

    tuvalete gitmek serbest olsun diyelim. birincisi tuvalete gidip gelen sınavzedeler gürültü yapacaktır, kaçış yok. tak tuk sıralara çarpanlar mı dersin, acele edeceğim diye koşturanlar mı dersin, tamamen dikkat dağıtıcı. diğer bir mevzu çok düşük ihtimal dahi olsa da kopya. öyle şeyler dönüyor ki tuvaletlere kopya yerleştirip bundan fayladalanıldığını düşünün. saçma geliyor olabilir ama kalemin içerisine düzenek yerleştirip, başörtüsü içerisine dinleme cihazı yerleştirip sınava girenler vardı, bunu mu yapmayacaklar? böyle bir durumda mağdur olan yine sınava girenler olacak.

    tuvalet olayı şimdiki gibi devam edince de heyecanı yüzünden sıkışan adamlar mutlaka oluyordur, o telaşı, yapma heyecanını düşünün, panik atak bozukluğu olup da bayılan öğrenciler var ki ayağa kalktığı anda o salonu terk edince bir daha giremeyecek ve sadece psikolojik bir durumdan ötürü sene kaybı yaşayacak. haksızlık değil mi?

    bunu bu hale getiren sistemi oluşturan ve herkesi mağdur eden adamların zerre umurunda değil ya en çok da bu koyuyor insana. kendi çoluğunu çocuğunu istediği bölüme yurtdışına okumaya yollayan zevatlar kendi milletine, kendi geleceğine, kendi gençliğine ihanet ediyor, seyrediyor. mesele keşke sadece tuvalet meselesi olsaydı.

mesaj gönder