1. hikaye anlatma (bkz: storytelling)

    hikaye anlatmak insan ilişkilerinde çok önemli bir yere sahiptir. hikayeler insanlarla bağ kurmamızı sağlar, hikayelerle kendimizi ifade ederiz . dostlarımız, ailemiz yada tanımadığımız insanlar bizim hikayemizi kendi bakış açımızdan görmek isterler. hepimiz hikayeleri severiz. talk showların popüler olmasının sebeplerinden biride budur. anlattığımız hikayeler insanları güldürebilir, ağlatabilir, öfkelendirebilir yada gururlandırabilir. benjamin franklin'in "insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar." sözünü de düşündüğümüzde anlattığımız hikayelerle insanların belleklerinde unutulmaz bir yer edinebiliriz.

    tamam hikayelerin insan ilişkilerindeki önemini anladık peki hikayelerimizi nasıl daha iyi bir şekilde anlatabiliriz? komedyenler, hikaye anlatma yeteneği en çok gelişmiş insanlardır, en sevdiğiniz komedyenin bütün programlarını izlemeye çalışın ve bu sefer izlerken hikayeleri anlatış şekline dikkat edin belli bir zaman sonra sizde onun gibi düşünmeye başlacaksınız emin olun.bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyen arkadaşlar ted konferanslarını izleyebilirler bu konu üzerine değinen internet üzerinde birçok konuşma ve yazı mevcut.

    son olarak kazanacağınız bu yetenek gerçekten hayatınızı değiştirebilir belki bi iş görüşmenizde yada hoşlandığınız kişiyle konuşurken yada bi arkadaş ortamında insan ilişkilerinde kendinizi doğru bir biçimde ifade edebilirsiniz.ayrıca kazanılması da gerçekten kolay bi yetenek.

mesaj gönder