• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.33)
into the wild - sean penn
genç christopher mccandless’ın (emile hirsch) ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan into the wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen christopher’ın hikayesini anlatıyor. filmin senaryo yazarı ve yönetmeni sean penn’e yıldız oyuncular william hurt, marcia gay harden, vince vaughn, catherine keener ve hal holbrook eşlik ediyor.
  1. bünyede kısa süreli de olsa, her şeyi geride bırakıp uzaklara.. hem de çok uzaklara gitme dürtülerini tetikleyen başarılı film. yaşanmış bir olaydan temel alındığı için izleyiciyi hem mutlu eden hem de üzen tarafları var.

    ama her şey bir yana ben filmi izlerken ana karakterimizin cesaretine defalarca hayran kaldım ve gıpta ettim. günümüz düzeninde "kaybedecek" bu kadar şeyi olupta; idellarinin peşinden gidebilmek adına böylesi radikal bir karar alabilmek çoğumuz tarafından "aptallık" olarak nitelendirilebilir. modern toplum düzeninin bizlere dayattığı kaygılar dolayısıyla bu insanları da suçlamayı doğru bulmuyorum. fakat benim nezdimde gencimizin aldığı bu karar; aptallık değil, günümüzde nadir rastlanan türden bir cesaret örneğiydi..

mesaj gönder