1. mazisi tüm tek tanrılı dinlerden çok daha eskiye dayanan tarihi içecek.

    tam tarihi bilinmese de ilk olarak sümerler zamanında bulunduğu düşünülüyor. hatta sümer mitolojisinde bira tanrıçası mevcut. ayrıca bu dönemde bira zaman zaman para yerine geçiyormuş ve işçiler ödemelerini bira olarak alabiliyormuş. hititliler döneminde ise temel besin kaynaklarından birisi olarak kullanılmış. ayrıca bira 3500 yıl önce mısırlı hekimler tarafından hastalıklar için ilaç olarak verilmiş.

    böyle tarihi çok derinlere uzanan bir içeceğin günümüzde ucuz yoldan kafa bulmak isteyenlerle özdeşleşmiş olması ise üzücü. ancak ülkemizde yavaş yavaş bir bira kültürü oluşmaya başladı. pahalı da olsa bazı barlarda bir çok ülkeden gelen ithal biraları bulabiliyorsunuz. ayrıca internette kendi birasını yapmaya başlayanlar da mevcut. bu kişiler bazı forumlarda ve facebook gruplarında bilgi paylaşımında bulunuyorlar. bira yapımı için gerekli malzemeleri de ithal edip satan yerler açıldı. umarım bu gelişmeler ışığında bira ülkemizde hak ettiği değeri görebilir.

    ek bilgi: dünyada onlarca ülkede yüzlerce çeşidi olan bir içecek için en iyi bira şudur sözü çok iddialı bir laftır. her zevke hitap edebilecek bira ayrıdır. birada en iyisini belirlemekten öte her zaman farklı bir türünü içerek keyiften keyife atlamanızı tavsiye ederim.

mesaj gönder