1. haklı bir tespite ilişkin bu başlıkta bazı başka sorunlar da göze çarpmıyor değil. (çarpmak ne? bildiğin göze saplanıyor)
    evet;
    1- etraf youser dolu.. herkes bunun türkçe okunuşunu esas alıyor olsa gerek; yazan çok da... okuyan yok. okur çok az. (statü anlamında okur değil; okuyan anlamında okur az)

    öyle ki bazen insanın oğuz ataydan esinlenip; çığlık atası gelmiyor değil:
    ben buradayım ey okur sen neredesin?

    böyle -kimseyi okumadan; harala gürele sadece başlık açma odaklı- bir kitle, diyalog ya da etkileşim yaratamaz . buradan kimse kimseye/sözlüğe katkı yapamaz; herhangi bir faydalanma girişiminde de bulunmadığından dolayı bir fayda da edilemez. olacak olan sadece rabarba olur. ki bu yüzden bu başlık ve tespiti bana haklı görünüyor.

    lakin;
    bir baska sorun daha gözlemleniyor ki artık cidden kabak tadı veren örnekleri var:
    2- yapay bir biçimde eski-yeni ayrımı çıkaran tipler peydah oldu. memur kafalı tipler gibi bir kıdem basma havasına kapılmış veya ego kusan kişiler. (başlık sahibini tenzih ederim)
    yok siz şöyle yok biz böyle
    yok mülteciler
    yok o değil

    eğer biri patlar, şöyle bir boy verip; "daha dün dünyada sen yoktun" gibilerinden gerçek hayat kıdemı koyarsa ortaya: apışıp kalacak adamlar, önüne gelene bir atar-gider tavrında..
    yahu ne gerek var?
    neyin pasta kavgasını yapıyorsunuz?

    sadece onlar da değil;- daha dün gelip; bugün birileri ile sorun yaşayan- rahatsız tipler de ortaya çıktı.

    "dün bir bugün iki.. ne ara moderasyonla kavga ettin?" desen; incir çekirdeğinden hallice bir şeyler geveleyecek; ama bunu bir afra tafrayla yapıyor ki off...sanırsın herşey bitti de kaldı fıstık yeşili...

    dostlar,
    sebepsiz gerginlikler yaşayıp/yaşatacağımıza; birbirimizi dinleyip ortak paydada birbirimize maksimum faydayı sağlamaya odaklansak??

    başlık sahibinin haklı önerisinde belirttiği gibi;
    pata küte başlık açacağımıza; var olanları okusak, oylasak; geri bildirim mekanizmasını çalıştırsak; önce oralarda yorumlarımızla katkı sağlasak? sonra başlık açsak??

    takdir bir zamanlar kendileri de okur olan youserların. ..
    okumak, yazmanın ön-şartıdır naçizane kanımca...
    ve
    birilerine gereksiz ego basan eski/yeni arkadaşlar da aradaki ince mesajı iyiniyetle okurlar umarım.

mesaj gönder