1. 1) kasımpaşa canavarı: 1976 yılında cinayetlerine kasımpaşa'da başlayan ve devam eden 'seri cinayetler' türkiye'nin dikkatini buraya çekmesine sebep olmuştur.hakkında bilinen tek şey mavi gözlü olduğudur.kurbanları arasında bilinen gece bekçisi,taksici ve evden kaçan veli özel isimli bir genç vardı.kasımpaşa canavarı karanlığa karıştı ve sonrasında onu gören kimse olmadı. ancak kasımpaşa canavarı ününü 80'li yıllara kadar korudu. türkiye'nin bu meçhul kalan ilk seri katilidir.

    2) artvin canavarı (adnan çolak):katilin kurbanları daha çok yaşlı insanlardır.katil öldürdüğü insanları : ''yaşlı insanları öldürüyorsam da bunlar zaten zamanlarını doldurmuşlar. onlar bizim yerimize fazladan yaşıyorlar. belki de bizim kısmetimizi yiyorlar. hem kendimi tatmin ediyordum, hem de onları öldürerek toplumu rahatlatıyordum'' . artvin canavarı ya da baltalı katil olarak bilinen adnan çolak, işlediği 11 cinayeti bu sözlerle açıklamıştı. 1992-95 yılları arasında artvin ve ilçelerinde yaşları 68 ile 95 arasında değişen yaşlıları kurban seçen çolak, öldürdüğü 6 kadına da tecavüz ederek ne kadar karanlık bir ruha sahip olduğunu göstermişti.

    3) yavuz yapıcıoğlu:cumhuriyet tarihinin en çok insan öldüren katili.polis kayıtlarına göre 18, görgü tanıkları ve tahminlere göre ise 43 kişiyi öldüren tornavidalı katil.

mesaj gönder