gey


  1. hiçbir insan gey olduğu için "iyi" olmaz. "çok iyi, çok tatlı insanlardır" gibi genellemeler indirgemeci ve -muhtemelen- inciticidir de. geyler burjuva toplumunda hâlâ belirli haklardan yoksun, ayrımcılığa maruz kalan ve cinsel kimliklerini gizlemek ya da reddetmek zorunda bırakılan ötekilerdir. hiçbirisi gey olduğundan ötürü iyi özelliklerle donatılmamıştır. bir ihtimalle daha fazla izole olmamak ve salt kendi cemaatlerinin içinde kalmamak adına heteroseksüellere daha kibar ve iyi niyetli yaklaşıyor olabilirler. bir başka ihtimalle de eşcinsel olduğunu açıklayabilmenin özgüveniyle davranışları daha olgun ve ölçülü olabilir. özünde insandırlar ve tüm insanlar gibi kötü ve iki yüzlüdürler. iyilikleri de kibarlıkları da yapmacıktır, yine tüm insanlar gibi.

    hiçbirisi gey olmalarından ötürü "iyi niyetlilik" geni kazanmış değildir. bu konuda bir araştırma yapıldığını sanmıyorum, ancak yapılmışsa sözlerimi geri alabilirim.

    kısacası geyler, aleviler, ermeniler veya ateistler; alternatif kimliklerinden ötürü otomatik iyi olmazlar. dışlanmanın ne olduğunu bilirler ve daha duyarlı hale gelirler sadece. özlerinde hep bencillik vardır.

mesaj gönder