1. intihar bombacıları; özellikle ergen, kendini kanıtlama çabası içerisin de bulunan, değer görmeyi, sevildiğini hissetmek isteyen insanlar tarafından seçilmektedir. eğer gençlerin bu istekleri, aileleri ve çevreleri tarafından dikkate alınmazsa, genç dışlanma hissi yaşıyor ve bu durum da terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürüyor. örgütler gençlerin zaaflarını bilir, onların daha önce görmedikleri saygı ve sevgiyi yaşamalarını sağlarlar.

    örgüt gençleri bu şekilde pohpohlarken, gençler de örgütün düşüncelerine biat eder. fedakarlıklar karşılıklı olmaya başlar. artık intihar bombacısının, kandırıldığı örgüt adına eylemleri yapma zamanı gelir.

    eylemlerin yapılması için örgüt dini de sonuna kadar kullanır. islam da kendini feda etmenin caiz olduğu, cennette olacağı ve ödüllendirileceği sıkça anlatılır. gence daha önce ki intihar bombacıları da anlatılır, övülür ve yüceltilir.

    bir de intihar bombacısının, kendisi olduğunu söylemeden kandırılanlar var. onda da sistem şu şekilde işliyor. görevi bombayı başka birine teslim etmek. aslında örgüt onları takip ediyor ve istedikleri noktaya getirdiklerinde patlatıyorlar.

    işte bunlar hep psikoloji.
    ozumm

mesaj gönder