1. yabancı dil alanından sınava girecek arkadaşlarımız varsa onlara naçizane bir-iki tavsiyem olabilir.

    öncelikle yapmanız gereken şey ygs kitaplarınızı bir rafa kaldırmak, kafanıza 1-2 hafta reset atmak, uzun türkçe paragraflarından, makaralı fizik sorularından aklınızı arındırmak olmalı. bundan sonraki adımlarınız çok daha teknik, ipuçlarını harekete geçirmek ve eğlenceyle ilgili olacak çünkü.

    hayatınızı ingilizce üzerine kuracağınız 2 küsür ayınız var önünüzde. bu süreçte ingilizce ile ilgili ne yapsanız kardır zira aklınıza giren herhangi bir input sınavda daha aktif olmanızı sağlayacaktır.

    lys-5'i asla bir sınav olarak görmenizi tavsiye etmem. çevrenizde edebiyat akımlarını ezberleyen, integrali yalayıp yutmaya çalışan arkadaşlarınız olacaktır elbette ama bu sizi germesin. çünkü sizin yapacağınız şey ingilizceye "gel bakalım şöyle, seninle hiç oturup konuşamadık" demek olacak..

    lys-5'te iyi bir net yapabilmek ingilizceyi biliyor olduğunuz anlamına gelmez. 77+ yapan bir öğrenci olarak şunu söyleyebilirim ki, dört temel becerimden ikisi fazlasıyla zayıftı o dönemde. (listening + writing)

    sizin de nihai hedefiniz dili öğrenmek değil, bu sınavın tüm tekniklerini ve taktiklerini kapmak üzerine olmalıdır. hanginiz bir reading paragrafını tamamen hatta hiç okumadan üçte üç yapmak istemez ki? ;)

    özetlemem gerekirse, ingilizce üzerine yapacağınız en verimli şey olabildiğince kelime bilmek ve trickleri hünerle kullanabilmek olacaktır. sınavın dilini çözdüğünüzde, o gün 80 soruyu min. 75 net ile yarım saatten kısa bir sürede teslim edeceğinizin garantisini veriyorum. herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa, bir mesaj ötenizde olacağım pek sevgili, entel ve her alanda farkını ortaya koyan dilci arkadaşlarım!

mesaj gönder