1. ben de organizasyonu düzenlemek için gönüllüyüm. pazar akşamı izlenmek üzere haftalık birkaç film seçer ve bu filmler hakkında sizleri bilgilendiririm. seçtiğim filmleri hafta içi çarşamba veya perşembe günü burada açıklarım. izlenecek film için son oy verme günü cumartesi akşam saat 10.00 olur ve pazar akşamı herkes filmi izler. herkes çarşamba akşamı yeni film listesi yayımlanana kadar burada filme dair yorumlarını, çözümlemelerini paylaşır.

    bunlar da yarın akşam için oylamaya sunmak istediğim filmler:

    1. a scanner darkly - Richard Linklater

    "Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Winona Ryder, Woody Harrelson Amerika'da uyuşturucu ile yapılan mücadele artık sona ermiş ve başarısız olunduğu herkes tarafından kabul edilmiştir. Bir bataklık ta olan ajan Fred aynı zamanda bu mücadeleyide destekliyordur. Kendisinin uyuşturucu bağımlısı olması sebebi ile ikinci bir karakter geliştirilmiştir. Bob ismindeki bir hayali kişinin peşine narkotik polislerini takar ve sonu olmayacak bir mücadele içine sokar."




    2. incendies - Denis Villeneuve

    "İkiz kardeşler Jeanne ve Simon henüz yaşamını yitiren annelerinin vasiyetini okumak üzere notere gelirler. Vasiyette annelerinden hiç beklemedikleri bir istekle karşılaşırlar. Anne Nawal Marwan çocuklarından hakkında hiçbir şey söylemediği babalarını bulmalarını istemektedir. Böylece çocuklar Lübnan'a doğru bir yolculuğa başlarlar. "




    3. Handler der vier Jahreszeiten - rainer werner fassbinder

    "Hans, horgörüldüğü, sevilmediği, aşağılandığı için toplum içinde kendine yer bulmakta güçlük çeken bir seyyar satıcıdır . Çevresinden destek göremeyen Hans, bu çıkmazdan ölümüne alkol tüketerek kurtulabilecek midir?"




    oy verme işlemi için bir hemen altımdaki yorumun sahibi "karaca" dan feyz alıp bir anket de ben oluşturdum: "20 Mart akşamı hangi filmi izleyelim?"

    gelecek hafta için yapacağım listelerde farklı kategoriler (büyük yönetmen, cannes ödüllü, türk sineması vb.) oluşturmaya çalışıp film tanıtımlarını daha ayrıntılı yapmaya çalışırım. tavsiyeleriniz olursa da özelden mesaj atabilirsiniz

mesaj gönder