1. 23 mart 2016'da okulumuzun beytepe yerleşkesinde, eli palalı faşist çeteler tarafından öğrencilere saldırılmıştır. gerçekleşen saldırıya bir gün öncesinden provokatif bir zemin oluşturulmaya çalışılmıştır. okul toplulukları ve öğrenciler okulda newroz kutlama kararı almadığı halde, sahte bir hesaptan newroz kutlaması yapılacağına dair bilgi yayılıp, çağrı yapılmıştır.
    bugün kutlamanın yapılacağı iddia edilen saatte ise bir grup ülkücü ellerinde palalarla ali ismail korkmaz amfisi'nde bulunan öğrencilere saldırmıştır. saldırının püskürtülmesiyle geri çekilen faşist çete 10 dakika sonra 30-40 kişilik bir grupla ellerinde palalarla amfi önündeki öğrencilere ve hocalara saldırmışlardır. hocaları 'sonunuzun bedrettin cömert gibi olmasını mı istiyorsunuz?' diye tehdit etmişlerdir.
    olaylar sırasında eli palalı çeteye herhangi bir müdahalede bulunmayan çevik kuvvet; yemekhane meydanına geçen öğrencilerin önüne barikat kurmuş, 8 öğrenciyi ise gözaltına almıştır. öğrenciler hem faşist çete hem de polis tarafından saldırıya uğramıştır.
    üniversite yönetiminin hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığı faşist çete tarafından okulumuzun 2 öğrencisi bıçaklanmıştır. bu olayın sorumluları okulun öğrencisi olmadığı bilinen eli palalı çetelerin okula girişine ve okul öğrencilerine saldırmasına göz yuman okul yönetimidir.
    hacettepe üniversitesi'nde kadınları tecavüzle tehdit edenlerin, insanların hassasiyetlerini kullanarak okulu provoke edenlerin, palalarla öğrencilere ve hocalara saldıranlara yer yoktur!
    hacettepe üniversitesi berkin için omuz omuza yürüyenlerin, kadın meydanı'nda mor duvarı boyayanların, bedrettin cömert'in öğrencileri olan bizlerindir!
    üniversitelerimizi ve yaşam alanlarımızı terk etmiyoruz, etmeyeceğiz!
    gençlik çetelerden güçlüdür!
    fkf hacettepe-beytepe

mesaj gönder