1. havaya atılan taşin kendi içinde neler gerçekleştiğini ölçebilecek bir frekans çözümleyicimiz olmadığından henüz, belki de taş tam olarak spinoza'nın öngörüsünü gerçekleştiriyordur.
    evreni bilmiyorum ancak yeryüzünde tam olarak taşla aynı şeyi yapan bir sürü insan var.

    ben kesinlikle bu kompleks algının/alemlerin/uzayın hakimi/iradesi olabilecek bir insana inanmıyorum ki kendi kendine var olabilmiş olsun. var olabilmiş olsun da herhangi bir şeye karar verdiğinde, aslında karar veren kendisi olmuş olsun. insanın karar vermiş "hissetmesinden" 6 saniye önce beyninde karar verme olayının gerçekleştiğine bugün bilim ulaştı.

    yani yaratıcısına olan muhtaçlığından özgür olabilecek bir insan mümkün değil bana göre. insan ancak irade edemeyeceğine kadar irade edebilir.

    yaratıcı nedir? soru bu. uzayın uzayına kadar gitsek de orada tahtında oturan bir tanrı görmeyeceğiz. çünkü yoktur. la ilahe illallah bunu söyler. "tanrı yoktur. yalnız allah." sen buna kuantum da diyebilirsin çünkü allah dendiğinde çok uzun yıllardır istemsizce göklere bakmak alışkanlığından kurtulmak, o çöplüğü temizlemek kontrollü ve sistemli düşünme gerektirecek bir süre. çünkü enel hak nedir ve ondan ne kadar daha fazlasıdır biraz buna kafa yormak lazım.

mesaj gönder