1. taraftar nasıl olunur? sorusunun cevabını bu cumartesi tüm türkiye'ye göstermiş taraftar grubudur.ilk defa amatör bir lig maçı ulusal kanaldan canlı yayınlatmış taraftar grubudur.

    stadın hemen yanında küçük bir evde dünyaya geldim. ufak yaşlardan itibaren amcam tarafından hep numaralıya bilet aldık. ama benim içim içimi yiyodu. maratona geçmek efsanevi hodri meydanla beraber bağırmak. amcam daha zamanı var. küçüksün dedikçe çıldırıyodum. gel zaman git zaman artık 10 lu yaşlara geldik. stad görevlileri tanıyor artık. ilk maçım maratonda bu anlar bana özel kalması için anlatmayacağım asıl anlatmak istediğim;

    kocaeli taraftarı bir başkadır. derince, gebze, kartepe nerden gelirsen gel önce izmit çocuğusundur. sıraya girersin polis üstünü arar ve statdasın. önce bakarsın. kasap özgürün oraya doğru yanaşırsın. bir ara bulursun. girersin yanındakiler hemen koluna girer. moda girmişsindir. başlarsın bağırmaya avazın çıktığınca. gol beklersin olmaz. kaçan pozisyonlar. o sıra sigara gelir bir yerden. bakın bu hiç bir taraftar grubunda yaşanmaz.

    - al abi sıkıntı sigarası

    ilk yarı biter. skor 0-0. bir sigara daha gelir.

    -al abi devre sigarası.

    o sıra muhabbete girilir. nerden falan filan en son sıkıntı yok abi hepimiz izmit çocuğuyuz. façamız yeter.

    maç tekrar başlar. pozisyonlar kaçar. bağırırsın. sinir stres hat safhada. stresi uzaklaştırmak için daha çok bağırırsın. ve beklenen dakika gelir gol gelir golü yaşarsın. gözlerinin önünde replay yaparsın. sonra bi ses daha gelir.

    - al abi gol sigarası (hep düşünürüm klüp bunları özel mi dağıtıyo )

    daha coşkulu söylersin artık. 27 yaşında çocuk gibi sevinirsin. maç biter. körfezin galip gelmiştir.
    takım el ele kolkola çağırılır;

    sevdim seni bir kere
    başkasını sevemem
    deli diyorlar bana
    siksinler değişemem
    siksinler değişemem
    siksinler değişemem...

    söylenir. takımla birlikte...

    staddan çıkarsın ama daha bitmemiştir. köfte ekmek faslı vardır. en kral lokantaya değişmem köfte ekmek ayranı...

mesaj gönder