1. akustik gitarda, klasik gitardan farklı olarak çelik teller kullanılır. ayrıca buna göre çelik tel yoğunluğunu kaldırabilecek "sap" profili vardır. sesler daha metalik çıkar. klasik gitarın "pop" ve yumuşak tonundan daha farklıdır akustik gitar sesi.

    almak isteyenler "takamine" markasına bakmalı orta ve üst bütçeye uygun. çoğu modellerde fiyat performans açısından gönül rahatlığıyla alınabilecek gitarlar olduğunu düşünüyorum. araştırmalarım, 900 liralık takamine gitarların, 1.500-1700 bazı gitarlara eşit performans verdiği yönündedir. hatta ben daha iyi buldum performansını bazı pahalı gitarlara oranla. bizzat deneyerek klavyesinin rahatlığına tanıt olmuşumdur.. bu sektörde zaten japon marka olarak kök salmıştır. ama yine de birçok model çin sınırları içerisinde imalatı yapılmaktadır. çoğu markanın çin malı gitarlarına göre çok ama çok öndedir. denemenizi tavsiye ederim.

    birde, cutaway denilen kesik kasa olarak adlandırılan akustik gitarlar, gitardaki ileri notalara ve perdelere ulaşma imkanı verir. ama cutaway olduğu için azda olsa seste değişiklik olabilir. özellikle solo atanlar cutaway kasalı akustik gitar almalıdır. eğer salt ritim ve orta perdelerde gezinmek isteyenler varsa, cutaway kasa akustik gitar almasına gerek yok.

    takamine akustik gitarlar, klavye konusunda ve ton konusunda kesinlikle benim gözdelerimden biridir. ama akustik gitarda tam tamına elektro gitar gibi klavye rahatlığı isteniyorsa "ovation" fiber kasalı sahne akustik gitarları araştırılmalı.

    sahnede uzun süre çıkacaksanız, fiber kasalı akustik gitarlar uzun süre el yorulmasına karşı avantajlı duruma sokar. ama çıplak sesleri zayıftır.

mesaj gönder