1. doya doya ağlamayalı ne kadar zaman oldu bilmiyorum. şöyle salya sümüğe karışmış, yüzümün aldığı şekli, hıçkırıklarımı, sesimin tuhaf tınısını çocuklar gibi umursamadan, içimdeki öfkeyi dindirerek ağlamak benim için doya doya ağlamak sanırım. zamanında biri mi demişti yoksa ben mi uyduruyorum emin değilim. "biri ağladığında dünya üzerinde (evrende) başka birinin acısını dindirir" diye. buna inanmayı öyle çok istiyorum ki...
  2. kalbi yumuşatır.
  3. gözlerin canına okuyan eylemdir.zaten ufak gözleriniz varsa ağlama ile birlikte o şişliğin içinde kaybolur.burnunuzun akmasına ve tıkanmasına neden olur ki bu en sinir bozucu şeydir. bunu herkes içinde yapanda vardır sadece tek başınayken yapanıda vardır.neyse bunları sonra konuşuruz.
  4. dün saçma bir neden için o kadar çok ağladımki aslında saçma bir neden değildi biri içindi ya da onun içinde değildi bilmiyorum ama ağladım zaten sadece yalnızken yapabiliyorum bunu çünkü ağladığım zaman biri görürse o mükemmel sarsılmaz güçlü kişiliğin aslında ne kadar kırılgan olduğunu farkeder diye öyle çok korkuyorum ki.
  5. turgut uyar'ın dediği gibi ''alçakça eksilmektir biraz.''
  6. bazen, sadece sonrasında oluşan rahatlama anı için ister insan ağlamayı.. gözlerin ne kurur ne nemli kalır, daha şiş gözlerle görürsün etrafını, burnunu çekersin hafif hafif, başının ağrısı dinmiş olur.. hırçınlaşmamak, sinirleri yumuşatmak, biraz olsun olanlardan uzaklaşmak adına dolduğumuz anlarda içimize atmamalıyız bence, hem böylesi daha insanca, pek insanca..
  7. bâzen üzgünken istemsiz şekilde başlayan ve durduramadığım eylem. bâzense duygularımı ifâde etmekte hafif bile kalırken gerçekleşmeyen eylem.

    mahmurlaştırır, gözleri yakar.
    yastığıma sarılma ihtiyacı doğurur.

    güzeldir.
    ağlamak güzeldir,
    severim ağlamayı.
    hem nefret ederim
    hem severim.

    ağlayabilmek paha biçilmez.
    ağlamak yıpratıcı olabilir ama ağlayabilmek önemli.
    ağlayamadığım zamanlarım oldu. asla geri dönmek istemediğim zamanlar.
    ben robot değilim, olmayacağım.
    acı çekeceğim ama hissedeceğim.
    mühim olan bu.

    allah mı diyeyim tanrı mı, var mısın ondan da emin değilim ama teşekkür ederim tamam mı? özlem ve kederle geçmiş bir gecenin ardından, ilk defa bir şeye şükrediyorum.
    hissetmek güzel şey lan.
  8. birkaç ayda bir yaptığım eylem. rahatlatıyor.
  9. goz yasinda bakterilerin % 95ini olduren bisey varmis. dolayisiyla aglamak bir tedavi sekli.
  10. bazılarının yapabildiği tek şey.