• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.03)
deadpool - tim miller
teşhisleri sonunda kanser çıkan wade wilson tüm umudunu weapon x programına bırakır. ancak katılması ile birlikte yeni bir kahraman ortaya çıkar. alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.


  1. 14 şubat posteri yaparak beni hayli güldürmüştü, bir kaç videosu da vardı; sırf spoiler olmasın diye izlememiştim...

    marvel'ı severim, yıllardır izlerim ki deadpool küfürbaz, geveze, komik ve "kötü" olmasıyla bir parça daha öndeydi; hatta oyunu vardı, çok çok iyiydi, çizgi filmde de sinir bozucu ve iyiydi...

    ryan reynolds harika bir seçim bir kere...
    göndermeler güzeldi, anlayabilmem, kaçırmamam da ayrı güzeldi...

    sadece film bana kısa ve hızlı geldi ve öyle kahkahalarla gülemedim...
    !---- spoiler ----!

    ama bu ikinci filmi sabırsızla beklemediğim anlamına gelmiyor...

    !---- spoiler ----!

    7,9/10 diyorum...

    not: ha bir de türkçe dublajı felaket kötü... yani ses güzel de çevirmeleri başarısız hatta felaket rahatsız edici... orijinal izlemenizi tavsiye ederim...
  2. gösterime girdiğinde izlemeyi çok isteyip başaramayıp yine netten izlediğim film. filmi izleyene kadar filmle ilgili tüm bilgilere sahiptim. film eğlenceli olmuşsa da netice olarak abartıldığını düşünüyorum. ya da ben muhteşem bir şey bekliyordum ve beni tatmin etmedi. tek beğendiğim sahneler sevgilisi ile olan sahnelerdi. tamam esprilerini sevdik de bazen çok boş konuşmuyor muydu :/
  3. deadpool'u bir polis sıkıştırır, silahını ateşlemeye baslar ama mermisi kalmamıştır. deadpool derki;
    "senin matematik öğretmenini s*keyim" ve ardından silahını ateşler son mermidir "altı hahaha". der ve bla bla bla.
  4. bir şeyler eksik kalmış, tanımlayamıyorum.
  5. guzel bir eglencelik film. seyirciyle konusma mevzusu zaten deadpool un karakteristik ozelligiydi. guzel yerlerde girmis, tadinda birakmislar.

    colossus ve yancisinin oldugu sahneler haric dovus sahneleri kaliteli, donen muhabbet eglenceli ve eapriler belalti olsada komik.

    filmi tam olarak anlamak icin biraz amerikan kulturune hakim olmak ve orjinal dilinde izleme gerekiyor. yoksa inceden birkac espriyi anlasilmadan gecip gidiyor.

    kult film degil eglencelik film. 1 kere izlenir, anlamak icin kafa patlatmazsin. izler guler gecer ve bitirirsin.
  6. içinde çok fazla gönderme bulunan, yapılan göndermeleri anladığınız takdirde bi kaç misli daha keyif alabileceğiniz film.
  7. süper kahraman kalıpları dışına çıkan ikinci film (bkz: hancook) olmuş mu? çok güzel olmuş
  8. herkesin sevemeyeceği ama bazılarımızın çok seveceği tarzda -ki bana göre marvelin en iyi karakteri olmuş- bir süper kahraman.benim izlediğim seansa 2 gençle birlikte gelen 55 li yaşlarda bi teyze vardı.her sahnede dönüp teyzenin verdiği tepkilere bakmaya çalıştım.annelerle gitmeyin derim .
  9. çok eğlendim.
  10. cizgi roman okuyanlarin deadpool kill marvel universe serisini kesinlikle okumasini tavsiye ediyorum. ayrica oyunu da guzel. bir serisinde de dracula'ya asik oluyordu yanlis hatirlamiyorsam.