• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.03)
deadpool - tim miller
teşhisleri sonunda kanser çıkan wade wilson tüm umudunu weapon x programına bırakır. ancak katılması ile birlikte yeni bir kahraman ortaya çıkar. alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.


  1. uzun süren beklentimi boşa çıkarmayan başarılı film. marvel bu filmle amazing spiderman ile başlayan mizah öğelerini kullanma özelliğini daha da yukarılara taşıdı. sinemadan ağzım kulaklarımda çıktım. film kültürü iyi olan insanlarla birlikte izlemenizi tavsiye ederim.
  2. film gişede gösterdiği başarı ile sinemada bir devrim yapabilir zira +18 filmlerin de gişede başarı elde edebileceğinin yakın dönem ispatıdır. bundan sonra daha çok +18 film görebiliriz. çok da güzel olur.

    filmin başta 65 milyon dolar olması planlanan bütçesi daha sonra kesintiye uğrayarak 7 milyon dolar azaltılmıştır. böylece planlanan 2 adet önemli aksiyon sahnesi filmden çıkartılmak zorunda kalmıştır. işte o sahneler :

    !---- spoiler ----!

    deadpool'un francis'i yakaladığı sahnede aslında deadpool ile francis arasında bir motosiklet takip sahnesi planlanmış ama bütçe yetersizliğinden dolayı gerçekleştirilememiş.

    diğeri ise filmin son bölümünde deadpool ile francis'in son kez karşı karşıya geldiği sahnede deadpool'un koca çantaya doldurduğu mermileri takside unutmasının sebebi de aslında bu sahnede sağlam bir silah aksiyonu planlanmışken bütçeden dolayı kılıç düellosuna döndürülmesi ve bu sahneyi de deadpool'un mermi dolu çantasını takside unutmasıyla bağlamışlar. bence kılıç düellosu da gayet iyi olmuş. film ile ilgili yapılan en büyük eleştiri aksiyonun az olması ki bu da bütçe kesintisinden kaynaklanıyor ama bence filmin her şeyi dört dörtlüktü.

    !---- spoiler ----!
  3. zayıf kurgusuna, bir kaç devamlılık hatasına rağmen çoğu türk komedi filminden daha çok eğlenceli/eğlendiren bir film.

    ilk film olması nedeniyle karektar tanıtımı, olayların gelişiminde duygusal sahneler ile aksiyon sahneler arası geçişlerle sıkılmadan izlenebilir hale getirilmiş tim miller filmi.
  4. bir şeyler eksik kalmış, tanımlayamıyorum.
  5. beklentilerimin cok uzerinde olan bir marvel filmi. beklentilerimin uzerinde cunku esasen marvel filmlerindeki abartili aksiyondan pek haz etmiyorum. bu filmin en guzel yani bahsettigim abartili aksiyon ve kasinti kurguyla cok eglenceli bir dille dalga gecmesi. gerci bu hicvi yaparken cogu zaman amerikan kulturundeki belli referanslara isaret etmesi nedeniyle seyirciler butun esprileri anlamayabilir. ozet olarak arkadaslarinizla guzel bir 2 saat gecirmek istiyorsaniz tavsiye ediyorum.
    uye
  6. marvel'dan olup sevdiğim sayılı çizgi roman vardır, deadpool da onlardan biri.çizgi romanları o kadar güzeldi ki film beklentiyi karşılayacak mı diye düşünmeden edememiştim.bir yıl boyunca çıkmasını bekledim ve gördüm ki ryan reynolds deadpool'u oynamamış, deadpool olmuş.film çok güzel, aksiyon sahnelerini benim gibi seviyorsanız gayet dozunda filmin her saniyesi gönderme dolu, müzikleri de bir harika devamını merakla bekliyorum.
    !---- spoiler ----!

    deadpool çizgi romanda ölüm ile evleniyor. inşallah bunun ile ilgi de bir film çekerler ileriki senelerde.

    !---- spoiler ----!
  7. yetişkinlere yönelik alaylı bir anti kahraman filmi. yeterince sorumluluğu olan yetişkinleri bir de ''kapkaççıları durdurmazsam geceleri nasıl uyurum^:spiderman^'' gibi ekstra sorumluluklarla germeyen, görsel efektler ve aksiyon sahneleriyle gönlümü fetheden hoş bir yapım. sanırım senaryoya hak ettiği değeri göstermemişler ve bu durumu daha fazla laf oyunlarıyla kotarmaya çalışmışlar.

    !---- spoiler ----!

    mesela son dakikalarda ingiliz kötü adamımız ölümsüz olduğu toplumca kabul edilen deadpool'un üstüne atlıyor. yahu çifte baltan varken saldırmak belki kabul edilebilir ama boğmaya çalışmak nedir?

    !---- spoiler ----!

    marvel çocukluğuma dair pek çok güzel hatıraya sahip fakat kötü adamları hala o hatıralardaki seviyede kaldı maalesef.
  8. bomba gibi bir giriş sahneden sonra ortalama aksiyonlarla devam eden film tabi bu konuda bütçeyi kısan saygıdeğer marvelinde büyük etkisi var.buna rağmen gönüllerde taht kurmayı başarmış ve sabırsızlıkla ikincisinin çıkmasını beklediğimiz alışılmışın dışında deli dolu bir kahramanı olan film.
  9. guzel bir eglencelik film. seyirciyle konusma mevzusu zaten deadpool un karakteristik ozelligiydi. guzel yerlerde girmis, tadinda birakmislar.

    colossus ve yancisinin oldugu sahneler haric dovus sahneleri kaliteli, donen muhabbet eglenceli ve eapriler belalti olsada komik.

    filmi tam olarak anlamak icin biraz amerikan kulturune hakim olmak ve orjinal dilinde izleme gerekiyor. yoksa inceden birkac espriyi anlasilmadan gecip gidiyor.

    kult film degil eglencelik film. 1 kere izlenir, anlamak icin kafa patlatmazsin. izler guler gecer ve bitirirsin.
  10. içinde çok fazla gönderme bulunan, yapılan göndermeleri anladığınız takdirde bi kaç misli daha keyif alabileceğiniz film.