1. geçen bir arkadaşım kendilerine 90 adet çeyrek takıldığını ifade edince düğün olayı bi mantıklı gelmeye başladı. siz de yapın yani marjinalliğin alemi yok. 180 desen 16-17 bin tl sadece çeyrekten geliyor, bunun banknot takanı var bilezik takanı var, yarım takanlar derken kabilenin genişliğine göre 30-50 bin tl arası bi nakit akışı sağlayabilir.
    abi
  2. bir ev parası harcanan ama sonunda ne gelinin ne damadın ne de gelenlerin memnun olduğu adettir. gelin bir eksik bulur illaki istemediği bir şey olmuştur ve mutsuz olur, damat orta yolu bulmaktan harap olur zevk alamaz üstüne bir de düğünü erkek tarafı yapar zırvası yüzünden geleceğini emanet edeceği parayı harcar, gelenler en fazla bir çeyrek altın karşılığında yok yemekliydi yok içkisizdi yok uzaktı bi ton bahane bulur hevesi s.ker.
    keşke sadece eğlenilen evlenme durumunun kutlandığı çağrılmayan gereksiz tanıdıklara ayıp olacağı düşünülmeyen ve geri kalan mutlu günlerin başlangıcı olarak kalsa. kolu komşuya eşe dosta karşı davullu zurnalı yerine sevilen insanlarla daha samimi bir organizasyon olabilse.
    wtf
  3. türkiye'de yapıldığında masraftan başka bir şey değildir. sülaleler düğün yüzünden birbirlerine küserler. gereksiz. gelini öp bitsin. sonra halay çekersin.
  4. bunun içkisiz olanı pek çekilmez.
    mutlu
  5. evlenmelerini kutlayan çiftlerin eş dost akrabaya verdiği şenlik.
  6. içkili olanı da sadece içkili olduğu için çekilir.
    vagus
  7. heee... bak bi de ne giyilecek mevzuu var. ben bu sefer giymeyelim diyom. var mısınız?
    mutlu
  8. kuzenim evlenecek haftaya ve hala kıyafet bulamadım ve sınavlarım var ve burada tek bir kıyafet yok.

    sinir krizleri geliyor.

    kendime düğün yapmıycam ufak çaplı bir kutlama istiyorum ve aileler için de yemek. yeterli.
  9. gelir düzeyi orta ve düşük olanların yapmaması gereken bir ritüeldir. faiz ile borçlan o parayla elalemi eğlendir. pek mantık işi değildir.
  10. benim olmayan hepsinde eğlendiğimi düşündüğüm etkinlik. islama göre ortada zina olmadığını belirtmek için , düğün yapılır , tüm konu komşu davet edilir. amaç bu kadın bu adamın helalidir demektir.