1. herkes ya kullanmıyor ya da nefretle kullanıyor. bi ben varım galiba severek kullanan.
    tanım "facebook twitter whatsapp kullanmamayı tercih eden insandır. sananedir. belki line kullanıyordur"
  2. facebook'u sadece capslere bakıp, yabancı komikli sitelere takılmak için kullanıyorum.

    whatsapp'a neden bok atılmış anlamadım. whatsapp gerçekten güzel bir iletişim aracı. anlık mesaj, fotograf, ses kaydı, belge vs. gonderebiliyorsunuz. sosyal medya bile sayilmaz.

    bunlar haricinde bir kez bile kullandigim bir populizm yuvasi sosyal medya araci yok.
  3. twitter zaten kullanmıyorum. facebooku ise bırakalı yaklaşık 1 ay oldu. facebook yerine artık youreadse giriyorum. facebooktan daha faydalı, yeni bilgiler öğreniyorsun. gerçekten bilgili insanlarla konuşuyorsun.

    whatsappı ise bir iletişim aracı olarak kullanıyorum. haftasonu nereye gidiceğiz. saat kaçta buluşuruz gibi yazışmalar yapılıyor.
  4. whatsapp'ı yeniden kullanmaya başladığım için kıl payıyla kaçırdığım hede.
  5. 2004-2010 yılları arasında lost izlememiş ve converse giymemiştir ayrıca.
  6. normal bir insandır. kullanan da normal bir insandır.
  7. instagram'dan yürüyordur.
  8. whatsapp'ı çıkarsak mı ne. facebook, twitter neyse de tanrı snapchat ve instagramın şerrinden korusun. amiiinnn.
  9. whatsapp'ın ne maksatla dahil edildiğini ben de anlamış değilim. whatsapp dışındakileri kullanmıyorum. bir yıl oldu bütün sosyal medya hesaplarımı sileli. kafam çok rahat, gündemin baş döndürücü hızına ayak uydurabilmek çok yorucu geliyor bana. beni rahatsız eden bir diğer husus da insanların sosyal medyada gerçek kimlikleriyle değil de olmak istedikleri kimliklerle kendilerini göstermeleri. hiç ummadığın adamlar bile kendilerini entelektüel gibi göstermeye çalışıyor. nasıl desem adam sanki bizim yaşadığımız hayatı değil de aforizmalarla örülü bir hayatı yaşıyor. ulan ben az önce seni bim'de bili bili yumurtalarından alırken gördüm, senin ciğerini biliyorum. paylaştıklarının yüzde sekseni de kopyala yapıştır zaten, ne kasıyorsun. herkes "ben acayip farklı bir insanım, ben farklı biriyim"in derdinde. herkes kendini farklı göstermeye çalıştıkça farklılığın farksızlaşması diye bir durum ortaya çıkar. adorno aydınlanmanın diyalektiğinde "günümüzde kültür her şeye benzerlik bulaştırır" derken kastettiği durum bu herhalde. insanlar farklı olmaya çalışırken bile aynılaşıyor. biraz hazreti tarkan'a kulak ver: başkası olma kendin ol/ böyle çok daha güzelsin. bu tür durumlardan rahatsız olan varsa hiç beklemesin hemen bütün hesaplarını silsin. bunun dışında çok da övünülecek bir tarafı yok. bazıları da farklı görünmek adına "aaa facebook'u yokmuş ne kadar değişik biri" desinler diye böyle bir işe girişiyor ki yapmayın yapmacık duruyor.

    işin söyle bir ciheti de var: bir ilaç birine zehir olurken diğerine de panzehir olabiliyor. yani sosyal medya bütünüyle zararlı veya boş bir uğraştan ibaret değil. örneğin insanların "katılım" noktasında çok daha faal bir duruma gelmelerinde çok önemli bir işleve sahiptir. memleket üzerine söyleyeceğiniz sözlerin kıymeti yoktu eskiden çünkü sesinizi duyuramıyordunuz. ama bugün sosyal medya üzerinden hiçbir ortak noktanız olmayan insanlarla birlik olup yapılmasına karşı olduğunuz bir faaliyeti durdurabilirsiniz, tabiatın korunması adına yasaların çıkarılmasına sebep olabilirsiniz. yeni sosyal hareketler dediğimiz olguların beşiği sosyal medyadır. yani bu tür ortamlarda organize olup çok çeşitli faaliyetlerde bulunabilirsiniz. sosyal medyayı bu tür amaçlar için kullanan arkadaşlar da çoktur. böyle kullananlar için de çok faydalı bir araç oluyor.
  10. 2007 yılıydı facebook'a üye oldum, türkçe dil yaması bile yoktu, tehlikeyi gördüm ve 2008 olmadan bıraktım. henüz akrabalar dadanmamıştı ancak aldığım en isabetli kararlardan biridir. ha kişi facebook'a üyedir bu durumdan dolayı bir rahatsızlık duymuyordur. o kişiye neden facebook'tasın diye söylenme hakkımız yok. ancak ciddi anlamda bir külfet olduğu aşikar. tatilinden tut, akşam yemeğine kadar anı yaşayamamak tadını çıkaramamaktır facebook. bunları gösterme çabası ayrı, başkalarının hayatlarını gözetlemek de ayrı incelenmesi gereken davranışlar. ben hayatta şunu idrak ettim başkaları için yaşamak kişiye egosal sanrılar yaşatabilir. diğer taraftan konu komşu ne der? dürtüsü de bizleri kişisel keyfe keder hayatlarımızı sekteye uğratabilir. bunların ikisini de sittir edin, kendiniz için bir şeyler yapın. yaşadığımız mutlu olduğumuz zaman dilimleri bize kar kalıyor gerisi boş.