1. bunları aktif olarak kullanmıyorum yani hesabım yok ama bu konu hakkında bir felsefem de yok. facebook'u 5-6 yıl önce kullandım sonra sildim. twitter'da bazı profillere ara sıra girer bakarım. whatsapp kullanmamamın sebebi akıllı telefonumun olmaması. akıllı telefonum olsa kullanırdım ama akıllı telefona ihtiyacım da yok. ihtiyacım olursa belki kullanabilirim.

    ayrıca iletişimde çok fazla sıkıntı yaşamıyorum. ulaşmak istediğim kişiye genelde ulaşırım.

    özgürlük konusuna gelirsek keşke bunları kullanmadığımız için özgür olabilseydik ama öyle bir dünya yok.
  2. huzura doğru yolculuk ediyordur^:swh^
  3. kimse, bu insanları teknolojiden anlamıyor diye küçümsemesin. şahsen ben de bunlardan biriyim. çünkü sosyal ağ ile sosyal olunmaz. eskiden kullanırdım ama artık hesapları kapattım. benim gibi insanların artmasını diliyorum.
  4. bu başlığın içerisinde whatsapp olmasa daha iyi olur diye düşünüyorum. çünkü sosyal paylaşım sitesi değildir ve mesajlaşma bakımından sms'ten daha kullanışlıdır. bir tür iletişim işlevi gördüğünden bunun çok da "sosyal, internetkolik.." gibi bir portre çizdiği düşünülemez şayet başlıkta kastedilen mana budur. belki instagram, snapchat vb. yazılsa bir nebze mantıklı bir başlık olurdu.

    kendime gelirsek, facebook ve twitter kullanıcısı değilim. whatsapp kullanırım fakat kimseyle konuşmam. bu da işin ironik kısmı tabii.
  5. whatsapp'ı çıkarsak mı ne. facebook, twitter neyse de tanrı snapchat ve instagramın şerrinden korusun. amiiinnn.
  6. bendim bir zamanlar. sonrasında bunları kullanmamaktan çok kullanmayan insan olma fikrinin hoşuma gittiğini fark ettim. ve bu durum çok kasıntı geldi bana. kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim canım ne isterse o dedim; şimdilerde bazen açıyorum bazen donduruyorum bazen aktifim bazen 2-3 ay girmiyorum. sözün özü sizi ne mutlu ediyorsa öyle davranın, illa kalıplara girmek zorunda değilsiniz.
  7. whatsapp değil de diğerlerini kullanmayan güzel insandır. ben de bırakayım diyorum yakın zamanda.
  8. ego tatmini peşinde olmayan insandır. ayrıca çevresindeki insanlara kendini beğendirmek için de uğraşmaz. doğal ve özgürdür.
    bb
  9. bursa hamidiye medresesindedir.
  10. bunları kullanmamak insana gerçekten hızurlu kılıyor sosyalleşmek için bunlara gerek olmadığını anlamış bulunuyorum.