1. diyarbakır newrozu’nun kutlandığı parka girmek isterken, üzeri yarı çıplak olmasına ve sırtında çanta olmamasına rağmen valiliğin yaptığı açıklamaya göre “canlı bomba şüphesiyle” polis tarafından vurularak kasten öldürülen inönü üniversitesi güzel sanatlar fakültesi müzik bölümü öğrencisidir.

    cenazesinin bulunduğu morgun suyunun kesilmesi yetmezmiş gibi akp'li belediye cenaze aracı ve mezar yeri temin etmemiştir.

    infazın ardından olay yerindeki gazetecilerin fotoğraf makinelerini kontrol eden polis, makinelerdeki kartlara tek tek format çektirmiştir.

    onlarca gazetecinin tanıklık ettiği olayda, polislerin etrafını sardığı kurkut’u çok rahat biçimde durdurabileceği, farklı yöntemlerle etkisiz hale getirebileceği imkanı varken; birkaç metre arkadan ateş edilerek öldürülmesi, bu topraklarda döktüğü kanın hesabı sorulmadıkça alenileşen devlet şiddetini somutlar niteliktedir. unutmayacağız, affetmeyeceğiz.
  2. "üzerimde bomba var, hepinizi öldüreceğim" dediği iddia edilen anları gören, duyan, izleyen var mı acaba, gerçekten çok merak ediyorum? varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    tanım: iddialar ve gerçekler arasındaki korelasyon sıfıra yaklaşırken, vicdanlara ağır sorular sorduran ancak yine yanıtsız bırakan olay.
  3. sokakta çocukların ve yaşlıların devletin keskin nişancılarıyla kurşunlanabildiği, onca rapora rağmen kabul edilmese de bodrumlarında yanmış çocuk kemikleri bulunan ülkede vurulmuş gençtir, polis salahiyetleri kanununa yeterince karşı çıkılmamasının sonucu olarak vurana bişey olmayacaktır, kanuna uymasa ne olur ki zaten, adamlar 15 yıldır kendilerine göre değiştirdikleri anayasayı askıya alıyor, polis salahiyetlerini mı askıya almayacaklar.
  4. kuşandık genç öfkeni
    taşların kucaklarımızda
    bizlere öğrettiğin kavga kavgamız
    büyüyor omuzlarımızda

    alnındaki kurşun yarası
    sönmeyen bir ateş şimdi
    büyüyor inatçı kavgamızda büyüyor
    sarıyor halkın yüreğini

    zaptettiğimiz alanlara
    sesini taşıyacağız
    kanımızla yazıyoruz tarihi
    haklıyız kazanacağız

    hasretin o büyük güne
    savaşarak varacağız
    silahımız söyleyecek son sözü
    haklıyız kazanacağız