1. benim için 'vahşet!'
    ben kitabımın kapağını okuduğum zamanlar dışında açmaya kıyamıyorum oğlum, çizmek ne demek!? amanın vahşet!
  2. herkes analiz yapmış, tanımlar yapmış.
    güzel.

    lakin ben bi kitapta bir anekdot yakaladığım da korkuyorum altını çizmeye.!! çünkü benden sonra bu kitabı okuyacak kişinin , "oha amk. bu salak bula bula burayı mı değerli bulmuş" deme ihtimali var. ve ben onların amk.
  3. yapmadığım ve asla yapmayacağım eylem. eserin orjinalliğini, özgünlüğünü ve estetiğini bozduğunu düşünüyorum.

    ancak yapan kişiyi de asla eleştirmem. altını çizdiği cümlelerin, boş kısımlara aldığı notların, eseri o şahıs için daha da zengin kıldığını düşünebilir. tamamen tercih meselesi.
    ulgan
  4. canavarlık
  5. kendi kitabına yap çünkü herkesin hayatına kimse karışamaz ama kamu malına yapma.
    0f
  6. şahsen sadece alanyazın ile ilgili başvuru kitaplarını okurken aha şurası alıntılanacak, burası buraya bağlanacak, sonuç bölümünde bundan bahsedilecek şeklinde hunharca yaptığımdır. onun haricinde romanlarda hiç yapmadım. daha doğrusu bir hikaye okurken "cümleler" olarak algılamadığımı, kitabı bitirdiğimde alıntılanacak tek bir cümle bile aklımda kalmadığını, hep genel bir fikir ve his oluştuğunu fark ettim.

    bir kere eski sevgilim çok sevdiği bir kitabını okumam için vermişti (o altını çizerek okurdu) benim de sevdiğim cümlelerin altını çizmemi istemişti aynı kitapta. ancak kitabı okuyup bitirdikten sonra aklıma geldiği ve ikinci kere okumaya üşendiğim için rastgele sayfaları açıp alakasız cümlelerin altını çizmiştim. iyi de yapmışım. zaten değmezmiş it.
  7. daha önce yapmadığım yeni yeni yaptığım bir eylem. genellikle özlü sözlerin, tanımların ve şiir, şarkı sözlerini çizerim.
  8. ben çizemiyorum.kapağı veya bir sayfası kırışsa üzülüyorum.ilk aldığım gibi kalmalı.çizmeyin olum.
  9. kikk
  10. benden kitaba, kitaptan bana iz kalmasını istediğim zaman yapmaya başladığım eylem. kötü olsansa kitabın altını çizerken ellerin titremesi.