1. somut ölümlü, soyut ölümsüzdür.
  2. mitolojiye göre en kötü lanettir. ölümsüzlüğü arayan karakterlere bir bilgelik bahşedilir ve bu isteklerinden vazgeçip, hayatı anlamlı kılmanın daha değerli olduğunu anlarlar.
    doris
  3. iki gun sonraki sinavimiza dahil olacak neoplastik dokularda(bkz: kanser) bu özellik mevcuttur. peki guzel birsey midir ? bilim insanlari var gücüyle onlari alt etmenin yollarini aradigina gore galiba degildir . ölüm guzeldir , hayati tadinda birakmak gerek.
    nagan
  4. 1. evrende var olan (bkz: entropi) yasasından dolayı mümkün olmayan.

    canlılar için ölümsüzlük kavramından bahsediyorsak önce canlı'nın tanımını yapmak gerekir. bir maddeye canlı veya cansız demek sanıldığından çok daha zordur. bu ayrımı yapmak için bazı kriterler olsa da çoğu zaman çelişkili durumlar da çıkabiliyor. eğer basit anlamda canlılık ve ölümden bahsetmiyorsak maddeyi ele aldığımız zaman bilimsel olarak evrende var olan her şeyin bir ömrü vardır. artan entropiden dolayı oluşan düzensizlik bunu tetikler. zira entropi olmasaydı zaman kavramı da olmayacaktı hatta bildiğimiz manada evrende oluşmayacaktı. örneğin güneşimizin yaklaşık 5 milyar yıl ömrü kaldı. bu süre zarfı dolup yakıtı bittikten sonra önce kırmızı dev daha sonra beyaz cüceye dönüşecek. daha insancıl bir örnek verelim. uzaya yolladığımız voyager 1 derin uzay sondası milyonlarca yıl yıldızlararası sistemde ilerleyecek daha sonra yavaş yavaş uzaydaki mikro partiküllerin aşındırması sonucu toza dönüşerek yok olacak. aynı şey içinde bulunduğumuz bütün evren için geçerli.

    2. insanların hayatında önemli izler bırakarak sürekli anılmak. (mecazi anlam)

    bu dünyada yaşamış, önemli işlere imza atmış insanları ölümsüz olarak nitelendiririz. örneğin mucitler, siyaset erbapları, sanatçılar bunlara örnek teşkil edebilir. nitekim bu sadece insanlar için geçerli değildir. örneğin: (bkz: layka) uzaya çıkan ilk köpektir. şuan rusya'da anıtı bile vardır.
  5. konu ile alakalı truva filminde akhilleus'un bir sözü vardı.
    ' tanrılar bizi kıskanırlar. neden bilmek ister misin?
    bizim zamanımız kıymetlidir.'
    kg
  6. ölümün bile bir sonu olduğu göz önüne alınırsa imkansızdır.
  7. bilincin sonsuzluğu anlamında mümkün gözükmemektedir.
  8. iyi bir motivasyon kaynağın olmadıktan sonra ölümsüz olmuşsun ne farkeder. ölümsüzlüğe çok az kaldı. mekanik vücutlar, beyin nakli, yapay organ üretimi bunlar yakın gelecekte karşımıza çıkacak şeyler. bununla birlikte insanlık tarihi büyük bir sıçrama yaşayacak.
  9. gerçekçi olmak gerekirse yaşadığımız çağda olamayacak bir durumdur efendim, o yüzden kendimizi kandırmaya gerek var mı? öteki dünya, öldükten sonra dirilme mitlerine inananlara söylemek gerekirse, yok öyle birşey. ölünce mavi ekranı görecek ve bir daha bilinciniz uyanmayacak. ha derseniz evren, ortak bilinç, kuantum, kaos felsefesi belki kuramsal olarak tartışılabilir. ölümsüzlük inancını yaratan da zaten insanın ölümden korkması değil midir?