1. normal sartlardsa bile yaşama yükünü taşımak istemezken bir de çaresi olmayan hastalıkta kolay ölüm hakkının olmayışı tıbbi açıdan da başka bir açıdan da etik değildir.kötüye kullanım olabileceği için bazı durumlarda vücudumuz üzerindeki haklarımız sınırlandırılmıştır ancak bu durumda sınırlama pek de mantık işi değildir kanımca.netekim vasiyetimdir de yakınlarıma öyle bir durumda olur ve ifade sıkıntısı çekersem hallediverin bir şekilde diye.
  2. devletin yasaklaması yerine göre meşru sayılabilir.
    çünkü :
    bireyler , devlet denen bir varlık oluştuğundan beri kendi üzerinde hüküm kurabilme hakkını; devletin onu temel özgürlüklerini koruması karşılığında devretmiş ve buna ek olarak devletin bunla yetinmeyip sosyalleşmesini ve temel haklar ötesinde refahını arttırmasını beklemektedir artık.

    bu ekstra isteği devlet, ancak refah ortamının ve kendi bakiliğinin devamı için karşılar. buna ek olarak devlet ; bina, hükümet vb. değil, insanın kendisidir. insan refah seviyesi arttıkça içinde bulunduğu toplumu da ileri götürür. devlet bu ekstra isteği, ekstra hizmetle hükümet aracılığı ile karşılar. bunlar ; eğitim sistemi , burslar , ekonomik hibe programları vs. temel ihtiyaç dışı unsurlar.

    devlet bunu insanın toplum içinde " var olup " hayata devam ederek kendini geliştirmesi karşılığında istemesi normal bir istek olacaktır. sizin temel haklarınız giderildi. ötesi mutualist bir ilişkidir.

    devlet sizin üzerinizde yatırım yapıyor ve bunun karşılığını almak istiyor. bu noktada ben bıktım gidiyorum demek anlaşmayı sizin lehinize çeker.

    bu noktada mantıklı

    (bkz: münazara)
  3. türkiye'de resmi olarak yasaktır. ancak yeteri kadar parası olan kişiler çok rahat yaptırabilir. tedavisi imkansız bir hastalığınız var ve her gününüz acılar içinde geçiyorsa ve yeterli paranız varsa bunu yapacak binlerce doktor bulabilirim.

    ben yapar mıyım. aslında etik olarak yapabilirim ancak yasalara saygılı biri olduğum için yapmam. cinayetle suçlar bu cahil kesim insanı. hapse girmek istemem.
  4. kesinlikle olması gereken seçenek, tedavisi mümkün olmayan bir durumda ya da yaşama şansı çok az olan bir durumda nasıl bir düşünce tarzıyla bu insan yaşamaya zorlanır. bi insanın nasılki yaşama hakkı varsa bazı durumlarda ölme hakkı da olmalı
    wtf
  5. pasif veya aktif biçimde uygulanabilir. pasif ötanaziyi uygulamak "etik açıdan" daha kabul edilebilirdir, destekle yaşayan bir hastanın hayati organlarına sağladığınız desteği çekersiniz. burada aktif bir zarar verme eylemi yoktur. diğer türlü, hastanın hayatını bir ilaç ya da uygulama yolu ile sona erdirirsiniz ki, bunu uygulamak hekim açısından da zor ve hatta çoğunlukla "etik olarak kabul edilemez"dir.
    ben pasif ötanaziyi kabul edilebilir bulmakla beraber aktif ötanaziyi kabul edilebilir veya uygulayabileceğim bir yöntem olarak görmem - tabi bu benim kişisel fikrim. her koşulda, eğer hasta bilinçli bir seçim yapıyorsa, herkesin bu karara saygı göstermesi gereklidir.
  6. temelde aktif ve pasif olarak ikiye ayrılır. aktif ötanazi hekimin, hastanın hayatına son verecek bir ilaçla ötanazi uygulamasıdır. pasif ötanazi ise yaşamak için desteğe, tedaviye ihtiyacı olan hastaya bu destek-tedavi verilmeyerek veya kesilerek yaşamının sonlandırılmasıdır.

    türk ceza kanununa göre hem aktif hem pasif hali kasten öldürme suçudur. hastanın rıza göstermesi de sonucu değiştirmez çünkü yaşama hakkı temel bir haktır ve 1982 anayasasına göre "herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere sahiptir." bu nedenle ilgilinin rızası bir hukuka uygunluk nedeni sayılmaz, uygulayan kişinin hem cezai hem de hukuki sorumluluğu devam eder.
  7. türkiye'de yasak olan hak.din ve akp gibi nedenleri geçersek,neden yasak bu başkasının ölümüne karışmak nedir yani.
  8. aktif ve pasif halleri olan nane. pekiştirmek adına bir kere daha yazmak istedim. aramızda hala anlamayanlar olabilir.

    bir de aktif ve pasif youser var. aktif yazmadan önce ne yazıldığını okuyup yazan, pasif ise okumadan yazan. karar ver verdure'ni seç öyle gel^:swh^.
  9. çıkmadık candan umut kesilmez.bazen düşünüyorum aslında olsa diye sonra empati yapınca çok zor bi durum intihar etmek gibi birşey. birinin hayatı için karar vermek en zor seçimdir bana göre.
    jedi7